Fysik

Lys

20. marts 2014 af szusee - Niveau: B-niveau

Lyset fra en laser( λ=632.8nm) sendes gennem et gitter med 600 ridser per mm og hen mod e skærm, hvor der dannes et antal pletter.

Hvad er gitterkonstanten i meter?

Hvor stor en vinkel afbøjer gitteret lyset?(ved førsteordenspletterne)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. marts 2014 af mathon

                   d =\frac{1\; mm}{600}=\frac{10^{-3}\; m}{600} = 1,\bar{6}..\cdot 10^{-6}\; m

                    d\cdot sin(\theta _{\color{Red} 1}) = {\color{Red} 1}\cdot \lambda

                    \theta _1=sin^{-1}\left ( \frac{\lambda }{d} \right )=sin^{-1}\left ( \frac{632,8\; nm}{1666,67\; nm} \right ) = 22,3^{\circ}

                   


Skriv et svar til: Lys

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.