Fysik

Elektricitet

22. marts 2014 af Gandhara (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej allesammen

Jeg sidder med en opgave her om elektricitet som jeg ikke kan komme videre med.

Håber nogen kan hjælpe :)

PS.: Opgaven er vedhæftet. Mine beregner er også vedhæftet.

Vedhæftet fil: sdfdf.JPG

Svar #1
22. marts 2014 af Gandhara (Slettet)

Min besvarelse indtil videre. Hvordan kommer jeg videre? opgaveformuleringen er noget uklar :/

Vedhæftet fil:sdfsdfsdfsdfsdfsdfsdf.JPG

Brugbart svar (1)

Svar #2
22. marts 2014 af hesch (Slettet)

Din modstandsværdi:  R = 34kΩ er ikke rigtig.

P = 52,3 W       og

P = U2 / R       =>

R = U2 / P = ( 12V )2 / 52,3W = 2,75Ω    =>

I = U / R = 12V / 2,75Ω = 4,36 A

Find længden af tråden i den viklede modstand.


Svar #3
22. marts 2014 af Gandhara (Slettet)

Er det den rette længden?

Vedhæftet fil:ny.JPG

Svar #4
22. marts 2014 af Gandhara (Slettet)

Hvad skal jeg gøreaf længden af tråden?


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. marts 2014 af hesch (Slettet)

R = ρ * L / A     =>

L = R * A / ρ ,       ρ = 0,5E-6 Ωm       =>

L = 2,75Ω * 49,09E-9m2 / 0,5E-6 Ωm = 0,270m

Du skal holde styr på enhederne ! !   Ellers regner du galt.

Du må da kunne regne det ud, uden alt dette "solveri".

Hvor har du dog fundet  ρkonst = 0,0168 Ωm henne ?


Svar #6
22. marts 2014 af Gandhara (Slettet)

Det var også dumt....

Resisitiviteten for konstantan er 0.490*10-6 (eller 0.6) Ohm*m.

Jeg fpr så længden til L=0.276m.

Men hvad skal jeg bruge længden til? Jeg synes ikke jeg forstår hvad jeg skal frem til :/


Brugbart svar (1)

Svar #7
22. marts 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Der er i opgaven spurgt om, hvordan denne dyppekoger skal konstrueres, med den forhåndenværende konstantantråd.

Svaret er:   Ved at vikle modstanden/varmelegemet med den givne tråd og med længden L.


Svar #8
22. marts 2014 af Gandhara (Slettet)

Det giver god mening!

Tak for tid, tålmodighed og guldkorn, Hesch (Brugbar svar fra mig)

God weekend!


Skriv et svar til: Elektricitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.