Matematik
Hvorfor bliver den to?
27. november 2005 af
Jesp (Slettet)
Det her er et citat som jeg har taget ud, men jeg kan bare ikk se hvordan b kan blive 2? på forhånd tak
Derefter skal f'(x) bestemmes for du kan finde hældningen på din tangent. f'(x) = -1/x*(ln(x))^2. I f' sættes dit oplyste x ind. Dvs. -1/e*(ln(e))^2 = - e^-1. En ligning for en tangent er ret og er derfor efter formen y=ax+b. Vi ved at y er 1, a er - e^-1 og x er e derfor skal vi bare sætte ind i ligningen og bestemme b. 1=- e^-1*e+b. Dvs at b=2. Så din tangentligning er y=- e^-1*x+2.
Derefter skal f'(x) bestemmes for du kan finde hældningen på din tangent. f'(x) = -1/x*(ln(x))^2. I f' sættes dit oplyste x ind. Dvs. -1/e*(ln(e))^2 = - e^-1. En ligning for en tangent er ret og er derfor efter formen y=ax+b. Vi ved at y er 1, a er - e^-1 og x er e derfor skal vi bare sætte ind i ligningen og bestemme b. 1=- e^-1*e+b. Dvs at b=2. Så din tangentligning er y=- e^-1*x+2.
Skriv et svar til: Hvorfor bliver den to?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
