Fysik

Resonans

24. marts 2014 af Mimf (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej 

Jeg har lidt svært ved denne fysik opgave. Nogle der kan hjælpe?

Grønt lys fra en laser sendes gennem et gitter med 300 ridser pr. mm. Det grønne lys fra lampen har bølgelængden 553 nm.

a. Beregn gitterkonstanten i nm.

b. Bestem antallet af ordener i interferensmønstret bag gitteret.

c. Beregn den største afbøjningsvinkel bag gitteret.


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

Hvad er spørgsmålet?


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

Iøvrigt er gitterligningen:
                                              d\cdot sin\left ( \theta_n \right )=n\cdot \lambda


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af mathon

a) 
               d=\frac{1\; mm}{300} = \left (\frac{1}{300} \right )\; mm=\left ( \frac{1}{3} \right )\cdot 10^{4}\; nm=3333,33\; nm

               


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. marts 2014 af mathon

b)
           da θn < 90°
           har du
                                  d>n_{max}\cdot \lambda

                                  n_{max} \approx \left [ \frac{d}{\lambda } \right ]\; \; \; \; hvor\; \left [ x \right ]\; betyder \; helv\ae ærdien \; af\; x

                                 
               


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. marts 2014 af mathon

beregn
                                 \theta_{max} =sin^{-1}\left (n_{max}\cdot \frac{\lambda}{d} \right )


Skriv et svar til: Resonans

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.