Matematik

Trekant opgave

24. marts 2014 af nelarsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvordan laver jeg b? Jeg aner det ikke

Vedhæftet fil: f.png

Brugbart svar (1)

Svar #1
24. marts 2014 af mathon

Beregn |AB| med en cosinusrelation.

Beregn A med en sinusrelation.

Beregn |AE| ud fra
                                       \frac{1}{2}\left | AE \right |\cdot \left | AB \right |\cdot sin(A)=5


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

|AB| er givet i opgaven. Højden fra B i trekant ABE er lig med højden hb fra B i trekant ABC, så arealet af trekant ABE er

TABE = (1/2)·hb·|AE| = (1/2)·|AB|·sin(A)·|AE| .

Indsæt de kendte størrelser for TABE, |AB| og vinkel A.


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af mathon

                      b ^2= c ^2+ a ^2-2\cdot c \cdot a \cdot cos(B)

        og

                      \frac{sin(A)}{a}=\frac{sin(B)}{b}


Skriv et svar til: Trekant opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.