Matematik

binomialfordeling

24. marts 2014 af johs5 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa. Har brug for hjælp til følgende opgave:

En forfalsket terning er forsynet med tallene 1, 2, 3, 4, 5 og 6. Sandsynligheden for at sla 1 er  \tiny \frac{1}{4}. Sandsynligheden for hvert af tallene 2, 3, 4
og 5 er \tiny \frac{1}{6}. Terningen kastes 6 gange efter hinanden.

Beregn sandsynligheden for at der forekommer
i) netop to seksere
ii) højst to seksere
iii) mindst to seksere

Her er det jeg umiddelbart kan se:

Basiseksperiment: kast med terning

Basishændelse: ?

Basissandsynlighed p: ?

antalsparameter n: 6

X = antal gange der forekommer seksere


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af peter lind

Basishændelsen er udfaldet af et kast

brug at summen af sandsynlighederne er 1 til at finde sandsynlighed for at få en 6'er


Svar #2
24. marts 2014 af johs5 (Slettet)

dvs. \tiny \frac{5}{6}-\frac{1}{4}?


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. marts 2014 af peter lind

nej

Du har 1/4+1/6+1/6+1/6+1/6+p6= 1


Svar #4
24. marts 2014 af johs5 (Slettet)

ok, tak


Skriv et svar til: binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.