Fysik

Atmosfære tryk

24. marts 2014 af NiklasLarsen (Slettet) - Niveau: C-niveau

Ofte enheden 1 atm (en atmosfære) som trykenhed. Denne er defineret som det tryk, som en kviksølvsøjle på 760 mm udøver på normal-stedet i Paris, hvor tyngdeaccele­rationen er 9,80665m/s^2 og kviksølvs densitet er 13,5951g/cm^3  (ved 0 °C). Vis, at:

1atm = 760 mmHg = 1,013 * 10^5 Pa

                                           


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn tyngdekraften på en kviksølvsøjle med højden 760 mm og grundfladen 1 m2 . Trykket er defineret som kraften pr. arealenhed.


Brugbart svar (1)

Svar #2
24. marts 2014 af mathon

Tyngdekraften
             p=\frac{\left (\left ( 0,760\; m \right )\cdot \left ( 1\; m^2 \right )\cdot \left ( 13595,1\; \frac{kg}{m^3} \right ) \right )\cdot \left ( 9,80665\; \frac{N}{kg} \right )}{1\; m^2}=101325\; Pa    

             760\; Torr=1\; atm=101325\: \; Pa=1,01325\cdot \left (10^5\; Pa \right )=1,01325\; bar


Skriv et svar til: Atmosfære tryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.