Fysik

Fyisk hjælp

24. marts 2014 af skoleerfed (Slettet) - Niveau: B-niveau

Det viser sig at der skal udføres et arbejde på 40 J for at sammentrykke en bestemt fjeder 10 cm 

Hvad er fjederkonstanten for denne fjeder?

En som kan hjælpe??


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at den potentielle fjederenergi er Epotfj = (1/2)·k·x2 , hvor x er fjederens afvigelse fra ligevægtsstillingen.


Svar #2
24. marts 2014 af skoleerfed (Slettet)

k=(1/2)*x2/A 

K=(1/2)*(10 cm)^2/40 J

k=1,25 

Er dette rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. marts 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er forkert isoleret. Fjederkonstanten k har en enhed. Undlad at kalde k for K.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. marts 2014 af mathon

                        (1/2)·k·(0,10 m)2 = 40 Nm

                        k = (80 Nm) / (0,01 m2) = 8000 N/m


Skriv et svar til: Fyisk hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.