Matematik

Mat hjælp

27. november 2005 af Tobias1234 (Slettet)
En linje med ligningen 16/6 = x har hældningen 0 ik?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af Duffy

Nej, uendelig.


Duffy

Brugbart svar (0)

Svar #2
27. november 2005 af Rasmus.p (Slettet)

Nej, det er den bestemt ikke, så var linjen jo vandret. Denne linje er lodret

^
| |
| |
-----|---> x
| |
| |
y x=16/6

Smuk tegning... eller.

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2005 af Sinz (Slettet)

eh oK!?

Brugbart svar (0)

Svar #4
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#2:
At dømme efter de til rådighed værende redskaber til tegninger herinde er det en fortræffelig en af slagsen. :)

//Epsilon

Svar #5
27. november 2005 af Tobias1234 (Slettet)

Hmm.. Hvad gør jeg så når jeg skal beregne vinklen mellem ligningen oplyst i #0 og -(1/6)x+(16/3)=y.. Der skal jeg jo bruge tan^-1 til den nummerersiske værdi af hældningen..

Brugbart svar (0)

Svar #6
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#5:
Du kunne jo starte med at bestemme vinklen mellem linjen med ligning

y = -(1/6)x + 16/3

og førsteaksen, på vanlig vis. Med en tilhørende skitse er det ikke svært at bedømme, hvordan vinklerne mellem de to linjer kan bestemmes.

Med teorien for vektorer i planen er det endnu lettere; men hvis ikke du har haft om vektorer endnu, er der ikke meget ved at behandle den fremgangsmåde.

//Epsilon

Svar #7
27. november 2005 af Tobias1234 (Slettet)

Jeg har haft om vektorer i planen.. Hvordan man man løse det vha det?

Brugbart svar (0)

Svar #8
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#7:
Bestem en retningsvektor for hver af de omtalte linjer, og find vinklen mellem de to vektorer. Denne må så være en af vinklerne mellem de to linjer.

//Epsilon

Svar #9
27. november 2005 af Tobias1234 (Slettet)

Ok.. Retningsvektoren for y = -(1/6)x + 16/3 må være (1, (-1/6)) ik?.. Hvad er retningsvektoren for den anden..

Brugbart svar (0)

Svar #10
27. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#9:
Ja, [1;-1/6] er en mulig retningsvektor.

Den anden linje er lodret (og dermed parallel med andenaksen); vi kan derfor benytte standardbasisvektoren e_y = [0;1] som retningsvektor.

Beregningerne foretager du selv.

//Epsilon

Skriv et svar til: Mat hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.