Matematik

Lineær sammenhæng

27. november 2005 af Marleen (Slettet)
Hej (igen)

En lineær sammenhæng har ligningen

y = 2,33 - 1,55

a) Hvilken y-værdi svarer til x = 5,22?

b) x forhøjes med 25%. Hvad bliver y-værdien nu?

c) Beregn x, når y = 9,35

d) y-værdien nedskrives med 17,3%. Hvad bliver x?

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

a) Du sætter 5,22 ind i x's plads og ser y-værdien

b) Gang x-værdien med 1,25 og sæt den ind i ligningen igen

c) Regn baglæns

d) Gang y-værdien med 0,827 og regn baglæns

Svar #2
27. november 2005 af Marleen (Slettet)

Hvad mener du med at regne baglæns?

Brugbart svar (0)

Svar #3
27. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)

At isolere x.

F.eks: x = 2x + 5
<=>
-2x = 5 - y
<=>
x = -2,5 + ½y

Svar #4
27. november 2005 af Marleen (Slettet)

okai, tak skal du have...

Marleen

Svar #5
27. november 2005 af Marleen (Slettet)

okai, tak skal du have...

Marleen

Svar #6
27. november 2005 af Marleen (Slettet)

hvorfor skal jeg gange med 0,827? Hvor kommer det tal fra?

Marleen

Brugbart svar (0)

Svar #7
27. november 2005 af frodo (Slettet)

100%-17,3%=1-0,173=0,827

Skriv et svar til: Lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.