Matematik
Differentialligninger
28. november 2005 af
Dacabo (Slettet)
Min opgave lyder som følgende:
En funktion f er løsning til differentialligningen
y'=(x+2)/y
Grafen for f går gennem punktet P(2,-2)
Bestem tangentligningen til grafen for f i punktet P
Bestem forskrift og definitionsmængde for f
Jeg har igen idé om hvordan jeg skal gribe det an.
En funktion f er løsning til differentialligningen
y'=(x+2)/y
Grafen for f går gennem punktet P(2,-2)
Bestem tangentligningen til grafen for f i punktet P
Bestem forskrift og definitionsmængde for f
Jeg har igen idé om hvordan jeg skal gribe det an.
Svar #1
28. november 2005 af lany (Slettet)
Til at starte med skal du finde hældningen af tangenten i P(2,-2). Dette gøres ved at beregne y'(2). Udtrykket for y' er det, der står i opgaven. Du har nu hældningen af tangenten. Du mangler nu at beregne b i forskriften y=ax+b. Måske du selv kan komme videre nu?
Skriv et svar til: Differentialligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
