Matematik
Differentialregning
28. november 2005 af
jensbv (Slettet)
Opgaven lyder:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^2
Bestem en ligning for tangenten t til grafen f i punktet P(2,4).
Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der står vinkelret på t.
Jeg har løst første del af opgaven, men jeg forstår ikke, hvordan jeg skal finde tangenten, der står vinkelret på t.
Lidt hjælp vil være tiltrængt.
Mvh Jens
En funktion f er bestemt ved
f(x)=x^2
Bestem en ligning for tangenten t til grafen f i punktet P(2,4).
Bestem en ligning for den tangent til grafen for f, der står vinkelret på t.
Jeg har løst første del af opgaven, men jeg forstår ikke, hvordan jeg skal finde tangenten, der står vinkelret på t.
Lidt hjælp vil være tiltrængt.
Mvh Jens
Svar #1
28. november 2005 af Waterhouse (Slettet)
Du har ligningen for tangenten, og kan aflæse dens hældningskoefficient. Du ved også hvad der skal gælde for to linjer, som står vinkelret på hinanden, mht. hældningskoefficienter. Hvis vi så kalder den ny tangents hældning for c, kan du løse f'(x0)=c for x0, for at finde første koordinatet til tangentensrøringspunkt, og derfra opstille ligningen for tangenten.
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
