Fysik
Pneumatisk fyrtøj
29. november 2005 af
Kongen! (Slettet)
Vi har lavet en øvelse med et pneumatisk fyrtøj (jeg antager, at i ved hvad jeg snakker om :)). Man skal i denne øvelse bestemme den højest mulige temperatur, som kan opstå efter sådan en proces.
Umiddelbart skulle jeg mene, at det er en adibatisk proces, da der vidst ikke bliver udvekslet varme med omgivelserne. Derfor skulle jeg mene, at man skal bruge denne formel:
T1 * V1^gamma-1 = T2 * V2^gamma-1
T1 = stuetemp.
T2 = den nye temp. som man skal finde
V1 = oprindeligt rumfang af beholderr
V2 = ??
Er V2 så det nye rumfang, som man får efter man har trykket stemplet ned? Altså det rumfang som opstår mellem bunden af beholderen og op til toppen af stemplet, når processen er udført?
Jeg håber der er nogle som kan gøre det klart for mig :)
På forhånd tak.
Umiddelbart skulle jeg mene, at det er en adibatisk proces, da der vidst ikke bliver udvekslet varme med omgivelserne. Derfor skulle jeg mene, at man skal bruge denne formel:
T1 * V1^gamma-1 = T2 * V2^gamma-1
T1 = stuetemp.
T2 = den nye temp. som man skal finde
V1 = oprindeligt rumfang af beholderr
V2 = ??
Er V2 så det nye rumfang, som man får efter man har trykket stemplet ned? Altså det rumfang som opstår mellem bunden af beholderen og op til toppen af stemplet, når processen er udført?
Jeg håber der er nogle som kan gøre det klart for mig :)
På forhånd tak.
Svar #1
29. november 2005 af | Sveegaard | (Slettet)
Jaah, det lyder meget sandsynligt, for hvordan skulle formlen vide, hvor meget voluminet er komprimeret ? ;)
Svar #2
30. november 2005 af fixer (Slettet)
Ja, V2 er naturligvis voluminet af gassen i situation 2.
Svar #3
30. november 2005 af Kongen! (Slettet)
Mange tak for hjælpen.
Det virkede for åbenlyst og let til at være sandt...
Det virkede for åbenlyst og let til at være sandt...
Skriv et svar til: Pneumatisk fyrtøj
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
