Studievejledning

Biologi mht. Udd.

30. november 2005 af Eagle-Eye (Slettet)
Hejsa!

Jeg ville lige hører en mere generel mening om mit valg?.. Så jeg er sikker på jeg gør noget der kan komme mig til gode i sidste ende!

Jeg håber på at komme ind på medicin studiet, når jeg er færdig med min HTX..

Vi skal til at vælge valgfag, som vi får på 3.år.. Jeg er på 1. år..

Mht. valg i biologi på B-niveau, som jo ikke er krævende for indgangen til Medicin-studiet, men ville det være mig en fordel, at vælge Biologi højere?, Hvad med Psykologi?,
Ville man blive prioriteret højere end andre ansøgere?..

Jeg ved at man helt sikkert lærer alle disse ting på selve studiet, men fordele kan man aldrig få nok af!..

Mvh. JJ

Brugbart svar (1)

Svar #1
30. november 2005 af Katen (Slettet)

Ved at pensum i biologiB varier fra skole og skole - imodsætningen til bioA, hvor der er et bestemt pensum, man skal igennem.
Så inden du vælger det - så prøv, at finde ud af, hvad de lærer der normalt har biologiB interesser sig for - et større emneforløb i økologi om havbundet, er måske knap så relevant.
Hvor vidt, det er godt at have det eller ej - må andre svare på.

Kath.

Svar #2
30. november 2005 af Eagle-Eye (Slettet)

Vi fik en lille tur i det i dag, altså om de emner vi skal igennem, hvis vi vælger B-niveau Biologi.. Der er desuden en del om DNA, og mange andre relevante ting.. Enzymer osv.. Det er sikkert ikke de vigtigste ting at kunne som læge, men det kan da kun være en god ting, at have noget baggrundsviden i baglommen?..

Men tak da.. =)..

Brugbart svar (1)

Svar #3
30. november 2005 af Katen (Slettet)

DNA og enzymer - uden, at jeg læser medicin, vil jeg da mene er ret vigtige. Der er enzymer involveret i mange processer i gruppen eks. forbrændingen.
Jeg kender en der læser medicin på første semster - og de har haft en masse kemi, men også fag, hvor enzym- viden er godt at have.

Kath.

Brugbart svar (1)

Svar #4
02. december 2005 af 150972 (Slettet)

Hej med dig!

Hvis du sigter mod at ville læse medicin når du er færdig med HTX vil det klart være en fordel med kemi A-niveau og engelsk A-niveau. Selvfølgelig er det en god ide med biologi, problemet er bare at du "kun" får brug for humanbiologi.

For at gøre det lidt nemmere for alle jer der gerne vil læse medicin eller odontologi(tandlæge) kan I gå ind på www.imbg.ku.dk som er der hvor I kan se pensum i kemi og humanbiologi(begge fag er eksamensfag på 1.semester)

I kan også se tidligere eksamenssæt. I kan på den måde se hvad det ville være godt at kunne.

Det skal lige siges at ca. 50% dumper 1.semester på grund af manglende evner for kemi. Niveauet er FRA C-niveau og til over A-niveau på 4 måneder.

Det er virkelig vigtigt at man overvejer om det er det rigtige man vil, lad være at forstille jer i hvid kittel I skal se i stedet for se jer i kemilab. hvor der skal laves øvelser som SKAL godkendes eller ingen eksamen!

90% af pensum er på engelsk, bøgerne kan købes i "bogladen" på panum eller lånes på biblioteket. Det er selvfølgelig en god ide at kigge lidt i bøgerne før man starter studiet.

Lektiemængden er 1.år gennemsnitlig 42 timer( det er undersøgt blandt studerende) 2.år 55 timer og på 3.år 67 timer.

Medicinstudiet og odontologi kræver også gode studievaner netop fordi pensum er så stort.

Er selv Stud. odont. på 5.semester(KU)
Det er først på 5.semester man føler at man faktisk er tandlægestud. Indtil nu har det været som at læse kemi, humanbiologi, sundhedpsyk. osv. næsten intet der har med tænder og det er det samme for medicinerne.

Svar #5
02. december 2005 af Eagle-Eye (Slettet)

Tak for den omfattende information.

Jeg har besluttet at tage Kemi på B, og engelsk på B, ingangskoefficienterne til studiet er netop B i kemi, ingen i Engelsk - Altså 2008.

Hvilken form for kemi er der tale om?
Af det jeg har oplevet af biologi, er der mange ting sin ligger op af det du taler om. Fx. en masse anatomi - Celler - Enzymer osv.. Desuden er biologi i sin helhed spændende - Desuden tager jeg også biologi, for at jeg evt. kan tage en uddannelse inden for farmacien, hvis Læge virker for hårdt - eller ikke lykkes. Har talt med Anders Tuxen, en læge & farmaceut, der har lidt erfaring. Han fortalte mig at 80% dumper i medicinudd. Og personligt tror jeg det bliver endnu sværere, når niveauet stiger til 2008. Det nuværende niveau er utroligt let - trods sværhedsgraden og længden på uddannelsen inkl. speciale.

Kemi A er på HTX noge af det mest "hardcore" man kan vælge, og det kræver en i forvejen stor interesse for området. Jeg kan ikke sige det på forhånd, men jeg tror at Jeg får svært ved kemi A, men på den anden side, har jeg 3 år at tage mig sammen i.

Tandlæge har også været i mine tanker, som en fremtidig udd. Men i takt med at niveauerne etc ændre sig, skal mange unge nu til at tænke "forfra" og undersøge udd. markedet yderligere, hvad De i forvejen har gjort. Jeg havde sat det hele i en rød linje, og vidste hvilke nivauer jeg ville tage de forskellige fag i, for at opnå det jeg ville. Hvis nr.1 ikke lykkedes, kunne jeg tage nr. 3 og så fremdeles, det lyder enkelt - og var det også.. NU, skal jeg revurdere hele kassen forfra - og endvidere droppe mange af mine planer.. Men det er en politisk problemstilling.

Svar #6
02. december 2005 af Eagle-Eye (Slettet)

nr.3 = nr.2

Brugbart svar (1)

Svar #7
02. december 2005 af 150972 (Slettet)

Det er kun niveauerne på de adgangskrav der bliver ændret i 2008. Niveauet på uddannelserne vil være det samme som nu. Ændringerne sker fordi der er for mange der har for dårlige forudsætninger med kun C-niveau i kemi og engelsk. Man skal regne med at de niveaukrav der stilles er minimumskrav - det er fra det niveau man starter, det er udgangspunktet - har man ikke styr på de niveauer skal man få det ellers bliver man ristet!

Kemien er uorganisk kemi, almen kemi og organisk kemi. Se www.imbg.ku.dk her er læseplaner, pensum,eksamenssæt osv.


Svar #8
02. december 2005 af Eagle-Eye (Slettet)

Jeg kender niveauerne.. Intet problem dér... tjekker dit link.. Tak!,

Skriv et svar til: Biologi mht. Udd.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.