Matematik
Monotoniintervaller, extrema og evt vendetangent.
30. november 2005 af
shayla86 (Slettet)
Jeg er blevet stilt opgaveb find f'(x)
f(x)= (x-1)^3 + 2 og løs f'(x)= 0.
Lav monotonilinje (evt ved hjælp af graf) for f'(x). Angiv monotoniintervaller, extrema og evt vendetangent.
Indtil videre har jeg så sagt:
f(x)=(x-1)^3 + 2
f(x)=x^3 + 2 f'(x)= 3x^2
g(x)= x-1 g'(x)= 1
(fog)=3(x-1)^2 * 1
f'(x)= 3(x-1)^2 * 1=0
= 3x^2 + 1 -2x * 1
= 3x^2 + 3 -6x=0
d=(-6)^2 - 4 * 3 * 3=0
x=-6/2*3 = 1
Nogen der kan fortælle mig, om det er rigtigt hvad jeg har gjort indtil videre og forklare mig hvordan jeg laver resten af opgaven?
f(x)= (x-1)^3 + 2 og løs f'(x)= 0.
Lav monotonilinje (evt ved hjælp af graf) for f'(x). Angiv monotoniintervaller, extrema og evt vendetangent.
Indtil videre har jeg så sagt:
f(x)=(x-1)^3 + 2
f(x)=x^3 + 2 f'(x)= 3x^2
g(x)= x-1 g'(x)= 1
(fog)=3(x-1)^2 * 1
f'(x)= 3(x-1)^2 * 1=0
= 3x^2 + 1 -2x * 1
= 3x^2 + 3 -6x=0
d=(-6)^2 - 4 * 3 * 3=0
x=-6/2*3 = 1
Nogen der kan fortælle mig, om det er rigtigt hvad jeg har gjort indtil videre og forklare mig hvordan jeg laver resten af opgaven?
Skriv et svar til: Monotoniintervaller, extrema og evt vendetangent.
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
