Matematik
Differentialkvotient
30. november 2005 af
shayla86 (Slettet)
Nogen der muligvis kan hjælpe mig..
Jeg skal bestemme differebtialkvotienten af g(x)= x^6 + x^-2 / 2x^4 + 4x^-3
har først sagt: f'(x)=6x^5 - 2x
g'(x)=8x-12x
g'(x)= 6x^5 - 2 * 2x^4+ 4x^-3 / x^6+x^-2 * 8x-12x
Jeg ved at facit bør blive:
4x^9+36^2-12x+4x^-6/(2x^4+4x^-3)^2
Men lige meget hvad jeg gøre og hvor meget jeg prøver at reducere kan jeg ikke få det til at passe... Er der ike nogen der vil være søde at hjælpe..??
Jeg skal bestemme differebtialkvotienten af g(x)= x^6 + x^-2 / 2x^4 + 4x^-3
har først sagt: f'(x)=6x^5 - 2x
g'(x)=8x-12x
g'(x)= 6x^5 - 2 * 2x^4+ 4x^-3 / x^6+x^-2 * 8x-12x
Jeg ved at facit bør blive:
4x^9+36^2-12x+4x^-6/(2x^4+4x^-3)^2
Men lige meget hvad jeg gøre og hvor meget jeg prøver at reducere kan jeg ikke få det til at passe... Er der ike nogen der vil være søde at hjælpe..??
Svar #1
30. november 2005 af sigmund (Slettet)
Kalder vi tælleren f(x), så er f'(x)=6*x^5-2*x^(-3), og kalder vi nævneren h(x), så er h'(x)=8*x^3-12*x^(-4). Prøv nu at reducere, og du ser at dit resultat stemmer overens med facit.
Det ser ikke ud som om at du har forstået princippet i differentiation af en potens x^n. Prøv at læse lidt i bogen, og derefter lave nogen opgaver, der træner dette.
Det ser ikke ud som om at du har forstået princippet i differentiation af en potens x^n. Prøv at læse lidt i bogen, og derefter lave nogen opgaver, der træner dette.
Svar #2
30. november 2005 af shayla86 (Slettet)
tak:-)
Det har du helt ret i at jeg ikke har.. Bare generelt differential regning har jeg slet ikke fattet.. så disse opgaver er meget meget svære for mig desværre.. Så tusinde tak.
Det har du helt ret i at jeg ikke har.. Bare generelt differential regning har jeg slet ikke fattet.. så disse opgaver er meget meget svære for mig desværre.. Så tusinde tak.
Skriv et svar til: Differentialkvotient
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
