Matematik
Vektorer opg. 2015
01. december 2005 af
celgrun (Slettet)
Hej
Har lige et problem med noget af en opgave
Håber nogle vil hjælpe mig lidt, for så tror jeg godt jeg selv kan finde ud af resten.
opg. 2015
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(-3,-4) og en vektor a=(1;2). Punkterne A og B er bestemt ved
vektorPA=-vektora og vektorPB=2*vektor,a,hat
Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B.
Kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal gribe den ad
Håber nogle vil hjælpe... På forhånd tak!
Har lige et problem med noget af en opgave
Håber nogle vil hjælpe mig lidt, for så tror jeg godt jeg selv kan finde ud af resten.
opg. 2015
I et koordinatsystem i planen er der givet et punkt P(-3,-4) og en vektor a=(1;2). Punkterne A og B er bestemt ved
vektorPA=-vektora og vektorPB=2*vektor,a,hat
Bestem koordinatsættet til hvert af punkterne A og B.
Kan slet ikke finde ud af hvordan jeg skal gribe den ad
Håber nogle vil hjælpe... På forhånd tak!
Svar #1
02. december 2005 af fixer (Slettet)
Punkternes koordinater er de samme som koordinaterne for vektorerne [OA] og [OB]. Her betegner O koordinatsystemets origo.
Af indskudssætningen følger nu:
[OA] = [OP] - a
[OB] = [OP] + 2â
Koordinaterne for [OP] og a er oplyst i opgaven. Koordinaterne for tværvektoren â finder du selv.
Af indskudssætningen følger nu:
[OA] = [OP] - a
[OB] = [OP] + 2â
Koordinaterne for [OP] og a er oplyst i opgaven. Koordinaterne for tværvektoren â finder du selv.
Skriv et svar til: Vektorer opg. 2015
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
