Matematik
matematik opgave
02. december 2005 af
anji (Slettet)
Hej
jeg har fået matematik aflevering for som skal afleveres i morgen, men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal regne den ud da matematik ikke er min stærke side :/
håber virklige at nogen kan hjælpe...
opgaven lyder således:
Salgsprovision: 12,5%
mindsteløn for tjenerne er på 10.500 kr om måneden.
i november var omsætningen for den tjener 218.600 kr.
spørgesmålet er : hvor stor var bruttolønnen for tjeneren i november måneden?
- og hvor lille skal omsætningen være, for at tjeneren kun får udbetalt mindstelønnen?
takker på forhånd
jeg har fået matematik aflevering for som skal afleveres i morgen, men jeg ved slet ikke hvordan jeg skal regne den ud da matematik ikke er min stærke side :/
håber virklige at nogen kan hjælpe...
opgaven lyder således:
Salgsprovision: 12,5%
mindsteløn for tjenerne er på 10.500 kr om måneden.
i november var omsætningen for den tjener 218.600 kr.
spørgesmålet er : hvor stor var bruttolønnen for tjeneren i november måneden?
- og hvor lille skal omsætningen være, for at tjeneren kun får udbetalt mindstelønnen?
takker på forhånd
Svar #1
02. december 2005 af jeppetoft (Slettet)
a) 218600*0,125 = 27325 kr.
b) x*0,125 = 10500 kr.
x = 10500/0,125
x = 84000 kr.
Altså skal omsætningen være <84000, før at tjeneren får udbetalt mindstelønnen...!
Håber det hjalp
-Jeppe
b) x*0,125 = 10500 kr.
x = 10500/0,125
x = 84000 kr.
Altså skal omsætningen være <84000, før at tjeneren får udbetalt mindstelønnen...!
Håber det hjalp
-Jeppe
Svar #2
02. december 2005 af anji (Slettet)
tusind tak skal du have jeppetoft...
det kan du tro det hjælp en hel del ;) tak!
det kan du tro det hjælp en hel del ;) tak!
Skriv et svar til: matematik opgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
