Matematik
ligger punktet på kuglen?
04. december 2005 af
stumpL (Slettet)
kugle med ligningen: x^2+y^2+z^2+3y=10
vis at P(3;0;1) ligger på kuglen.
hvordan går jeg det?
bestem den ligning for den tangentplan til kuglen son går igennem P.
hjælp..
vis at P(3;0;1) ligger på kuglen.
hvordan går jeg det?
bestem den ligning for den tangentplan til kuglen son går igennem P.
hjælp..
Svar #1
04. december 2005 af Sabrina (Slettet)
"vis at P(3;0;1) ligger på kuglen."
Det gør du ved at indsætte punktet i kuglens ligning og se, om ligningen bliver sand.
Det gør du ved at indsætte punktet i kuglens ligning og se, om ligningen bliver sand.
Svar #2
04. december 2005 af stumpL (Slettet)
altså...
x^2+y^2+z^2+3y=10
3^2+0^2+1^2+3*0=10
derfor ligger punkt ? på kuglen...
x^2+y^2+z^2+3y=10
3^2+0^2+1^2+3*0=10
derfor ligger punkt ? på kuglen...
Skriv et svar til: ligger punktet på kuglen?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
