Matematik
opg 522 og 523
04. december 2005 af
nodddi (Slettet)
Hej er der nogen som har lavet opg 522 og 523 i Mat 2a??
522: (x^3+x^2+ax)/(x+1)(x-2)
for hvilket værdier af a kan brøken forkortes? og forkort derefter brøken for de fundne værdier.
522: P(x)=x^4+ax^3-7x^2+bx+6 har rødderne 1 og 2
bestem a og b?
beregn de resterende rødder?
522: (x^3+x^2+ax)/(x+1)(x-2)
for hvilket værdier af a kan brøken forkortes? og forkort derefter brøken for de fundne værdier.
522: P(x)=x^4+ax^3-7x^2+bx+6 har rødderne 1 og 2
bestem a og b?
beregn de resterende rødder?
Svar #2
04. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Dine "Hjælp????"-indlæg hjælper _intet_, folk bliver blot irriteret af dem.
Svar #4
04. december 2005 af Kvika (Slettet)
opgave 523 kan løses på følgende måde.
P(x)=x^4+ax^3-7x^2+bx+6 har rødderne 1 og 2
bestem a og b?
beregn de resterende rødder?
Svar:
Du ved følgende:
1) 0=1^4+a*1^3-7*1^2+b*1+6<=>
0=1+a-7+b+6<=>
a+b=0
2) 0=2^4+a*2^3-7*2^2+b*2+6<=>
0=16+8a-28+2b+6<=>
8a+2b=6
Derpå har du to ligninger med to ubenkendte, der løses.
Jeg isolerer a i 1) og indsætter udtrykket i 2)
8(-b)+2b=6<=>
-6b=6<=>
b=-1
Dernæt indsættes b i enten 1) eller 2)
a=-(-1)=1
a=1 og b=-1
Derefter kan du finde de resterende rødder.
Kvika
P(x)=x^4+ax^3-7x^2+bx+6 har rødderne 1 og 2
bestem a og b?
beregn de resterende rødder?
Svar:
Du ved følgende:
1) 0=1^4+a*1^3-7*1^2+b*1+6<=>
0=1+a-7+b+6<=>
a+b=0
2) 0=2^4+a*2^3-7*2^2+b*2+6<=>
0=16+8a-28+2b+6<=>
8a+2b=6
Derpå har du to ligninger med to ubenkendte, der løses.
Jeg isolerer a i 1) og indsætter udtrykket i 2)
8(-b)+2b=6<=>
-6b=6<=>
b=-1
Dernæt indsættes b i enten 1) eller 2)
a=-(-1)=1
a=1 og b=-1
Derefter kan du finde de resterende rødder.
Kvika
Svar #5
04. december 2005 af Kvika (Slettet)
Jeg vil mene, at opgave 522 kan løses således
(x^3+x^2+ax)/(x+1)(x-2)
for hvilket værdier af a kan brøken forkortes? og forkort derefter brøken for de fundne værdier.
Svar:
For at du kan forkorte brøken, skal den samme rod forekomme i både tæller og nævner.
Da du ved, at -1 og 2 er rødder i nævneren, undersøger vi, hvad a skal være for, at disse ligeledes kan være rødder i tælleren.
Først undersøger vi for -1 i tælleren:
(-1)^3+(-1)^2-a=0<=>
-1+1-a=0<=>
a=0
Dernæst undersøger vi for 2 i tælleren:
(2)^3+(2)^2+2a=0<=>
8+4+2a=0<=>
2a=-12<=>
a=-6
Dernæst indsætter du a i brøken og forkorter i de to tilfælde
Kvika
(x^3+x^2+ax)/(x+1)(x-2)
for hvilket værdier af a kan brøken forkortes? og forkort derefter brøken for de fundne værdier.
Svar:
For at du kan forkorte brøken, skal den samme rod forekomme i både tæller og nævner.
Da du ved, at -1 og 2 er rødder i nævneren, undersøger vi, hvad a skal være for, at disse ligeledes kan være rødder i tælleren.
Først undersøger vi for -1 i tælleren:
(-1)^3+(-1)^2-a=0<=>
-1+1-a=0<=>
a=0
Dernæst undersøger vi for 2 i tælleren:
(2)^3+(2)^2+2a=0<=>
8+4+2a=0<=>
2a=-12<=>
a=-6
Dernæst indsætter du a i brøken og forkorter i de to tilfælde
Kvika
Skriv et svar til: opg 522 og 523
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
