Matematik
hjælp til let matematik
08. december 2005 af
cs (Slettet)
Hej vil høre om der er en smart måde at regne dette ud.
1)Pia skal vælge en kode på 3 tal og hun vælger 3 tal fra sin fødelsår 1978, hvor mange valgmuligheder er der.
1)Pia skal vælge en kode på 3 tal og hun vælger 3 tal fra sin fødelsår 1978, hvor mange valgmuligheder er der.
Svar #1
08. december 2005 af Calinarion (Slettet)
Da hun skal vælge det første ciffer er der (forudsætter at hun ikke må gentage et ciffer):
4 muligheder (1978)
Lad os sige at hun vælger 1
Andet ciffer:
3 muligheder (978)
Vælger 9
Tredje ciffer:
2muligheder (78)
Der er altså i alt 4*3*2 = 24 muligheder.
Kan også skrives som 4! (! = "fakultet") = 24
4 muligheder (1978)
Lad os sige at hun vælger 1
Andet ciffer:
3 muligheder (978)
Vælger 9
Tredje ciffer:
2muligheder (78)
Der er altså i alt 4*3*2 = 24 muligheder.
Kan også skrives som 4! (! = "fakultet") = 24
Skriv et svar til: hjælp til let matematik
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
