Matematik

løsningsmængde

04. september 2002 af SP anonym (Slettet)
bestem løsningsmængden for uligheden :
f(x)

fuskede lidt og fik det til -1 men ka ikk huske hvordan jeg regnede det ud... og det skal jo med i afleveringen..

help? ;)

Svar #1
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Den kan jeg heller ikke finde ud af....
Måske hvis du gav et udtryk for forskriften for f ?

Svar #2
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

hmm...


Andengrads funktion f har forskriften f(x)=x^2 -7x +10

a) bestem kordinatierne til grafen (parablens) toppunkt, og tegn parablen.

d= (-7)^2 -4 * 1 * 10
d=9

T=(- -7/2 , - 9/4)

Toppunkt=( 3,5 , -2,25)

b) bestem løsningsmængden for uligheden : f(x)


... hjalp det?

Svar #3
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

a) Ok. Dog er det vist lidt lettere at differentiere og bruge at dette 2.gradspolynomiun er konvekst for at finde toppunktet, men det har du nok ikke lært endnu ?

b)

Bestem hvor f(x) = 0.

Tag et punkt imellem skæringspunkterne og vis at funktionsværdien er negativ.. Brug så at funktionen er kontinuert til at finde løsningsmængden til f(x)

Hint. løsningsmængden vil blive:
L={x som tilhører R | a < x < b} hvor a og b er rødderne i polynomiet.

Svar #4
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

a) - har jeg ikke lært endnu :)

b) - hvilke skærringspunkter?...

Svar #5
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)

Polynomiets skæringspunkter med x-aksen.

Anyway løs f(x) = 0 så får du to løsninger.

Skriv et svar til: løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.