Matematik
terminydelse
04. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
...jeg får godt nok brugt det her fora meget :-)
men her er problemet:
En gæld på 80.000 kroner tilbagebetales ved annuitetslån over 20 terminer. Rentefoden er 6,7% pr. termin
beregn terminsydelsen
her er hvad jeg har gjort, men kan ikk få det til at passe!
80.000 = y (1+0,067)^20 / 0,067
y = 80.000 * 0,067 / (1+0,067)^20 -1
= 1464 kr
1463 x 20 = 29282 ... og det squ give 80.000
help?
men her er problemet:
En gæld på 80.000 kroner tilbagebetales ved annuitetslån over 20 terminer. Rentefoden er 6,7% pr. termin
beregn terminsydelsen
her er hvad jeg har gjort, men kan ikk få det til at passe!
80.000 = y (1+0,067)^20 / 0,067
y = 80.000 * 0,067 / (1+0,067)^20 -1
= 1464 kr
1463 x 20 = 29282 ... og det squ give 80.000
help?
Svar #1
04. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Hmm....
y = 80000*0,067 / (1 - (1+0,067)^(-20))
prøv den..
Husk x - y ikke er det samme som y - x.
y = 80000*0,067 / (1 - (1+0,067)^(-20))
prøv den..
Husk x - y ikke er det samme som y - x.
Svar #2
06. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Prøv følgende formel
Annuitetslån (lige store ydelser hver måned i lånets løbetid)
Y=RG*(R/(1-(1+R)^-n))
hvor
Y=ydelse
RG=restgæld (80.000 kr.)
R=0,067 (terminsrente)
n=20 antal terminer
Det giver dig en ydelse på 7376,3 kr/termin.
Husk på du kan ikke multiplicere beløbet med 20 og få 80.000 kr. for investor skal jo tjene penge på dit lån i løbetiden.
Annuitetslån (lige store ydelser hver måned i lånets løbetid)
Y=RG*(R/(1-(1+R)^-n))
hvor
Y=ydelse
RG=restgæld (80.000 kr.)
R=0,067 (terminsrente)
n=20 antal terminer
Det giver dig en ydelse på 7376,3 kr/termin.
Husk på du kan ikke multiplicere beløbet med 20 og få 80.000 kr. for investor skal jo tjene penge på dit lån i løbetiden.
Skriv et svar til: terminydelse
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
