Matematik
Isolering
11. december 2005 af
Therackoo (Slettet)
Hej!
Nogen som kan kigge nedenstående isolering igennem for fejl?
1/R = 1/P + 1/Q
1/R = (Q+P)/(P*Q)
P*Q = R*(Q+P)
R*(Q+P) = P*Q
((R*(Q+P)/(Q+P)) = (P*Q)/(Q+P)
R = (P*Q)/(P+Q)
På forhånd tak!
Nogen som kan kigge nedenstående isolering igennem for fejl?
1/R = 1/P + 1/Q
1/R = (Q+P)/(P*Q)
P*Q = R*(Q+P)
R*(Q+P) = P*Q
((R*(Q+P)/(Q+P)) = (P*Q)/(Q+P)
R = (P*Q)/(P+Q)
På forhånd tak!
Svar #1
11. december 2005 af Epsilon (Slettet)
Det er korrekt, om end fjerde linje er overflødig.
Alternativt kan man gøre det lidt kortere:
1/R = 1/P + 1/Q <=>
R = 1/(1/P + 1/Q) <=>
R = PQ/(PQ/P + PQ/Q) = PQ/(P+Q).
//Epsilon
Alternativt kan man gøre det lidt kortere:
1/R = 1/P + 1/Q <=>
R = 1/(1/P + 1/Q) <=>
R = PQ/(PQ/P + PQ/Q) = PQ/(P+Q).
//Epsilon
Skriv et svar til: Isolering
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
