Engelsk
Aktive <=> Passive
14. december 2005 af
Malfoy (Slettet)
Hej,
Håber der er nogle der gider at rette følgende sætninger:
Opgaven lyder sådan:
Lav følgende aktive sætninger om til passeive.
1) The citizens have elected a ney mayor.
The new mayor had been electes by the citizens.
2) A young man serves the drinks here.
The drinks here have been served by a young man.
3) the engineers had built a fine bridge.
A finde bridge had been built by the engineers.
4) Grandmother made this new dress for me.
This new dress had been made by Grandmother.
5) This band plays the national anthem every night.
every night this band plays the national anthem.
6) My brothers will do our garden next week.
Nwxt week will my brother do our garden.
7) The secretary posted the letters.
the letters had been posted by the secretary...
På forhånd tak
Malfoy Sebastiansen
Håber der er nogle der gider at rette følgende sætninger:
Opgaven lyder sådan:
Lav følgende aktive sætninger om til passeive.
1) The citizens have elected a ney mayor.
The new mayor had been electes by the citizens.
2) A young man serves the drinks here.
The drinks here have been served by a young man.
3) the engineers had built a fine bridge.
A finde bridge had been built by the engineers.
4) Grandmother made this new dress for me.
This new dress had been made by Grandmother.
5) This band plays the national anthem every night.
every night this band plays the national anthem.
6) My brothers will do our garden next week.
Nwxt week will my brother do our garden.
7) The secretary posted the letters.
the letters had been posted by the secretary...
På forhånd tak
Malfoy Sebastiansen
Svar #2
14. december 2005 af gree (Slettet)
1) The citizens have elected a ne/Y/(W) mayor.
The new mayor had been electe/S/(D) by the citizens.
3) the engineers had built a fine bridge.
A fin/D/e bridge had been built by the engineers.
4) Grandmother made this new dress for me.
This new dress had been made by Grandmother.
6) My brothers will do our garden next week.
N(E)/W/xt week will my brother do our garden.
(..)=sættes ind
/../=slettes
Det var bare et par små slåfejl...
The new mayor had been electe/S/(D) by the citizens.
3) the engineers had built a fine bridge.
A fin/D/e bridge had been built by the engineers.
4) Grandmother made this new dress for me.
This new dress had been made by Grandmother.
6) My brothers will do our garden next week.
N(E)/W/xt week will my brother do our garden.
(..)=sættes ind
/../=slettes
Det var bare et par små slåfejl...
Skriv et svar til: Aktive <=> Passive
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
