Matematik

GÅDE-logisk tænkning

14. december 2005 af Blondiiinen (Slettet)
En fisk har en hale så lang som sit hoved plus ¼ af kroppens længde. Dens krop udgør ¾ af hele dens længde. Dens hoved er 4 cm langt. Hvor lang er hele fisken?

svaret er 128 cm. men hvordan er man kommet frem til det?

er virkelig lost. please hjælp mig

Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2005 af sontas (Slettet)

hale = hoved + 1/4*krop
krop = 3/4 *(hoved+hale+krop)
to ligninger med to ubekendt.

Brugbart svar (0)

Svar #2
15. december 2005 af -Glenn- (Slettet)

Kald hele fiskens længde for x, da må x kunne skrives:

hale + krop + hoved = x, du ved hoved = 4 og du ved kroppen er (3/4)af hele længden (x), dvs.

hale + (3/4)x + 4 = x, du ved også at fisken hale er så lang som hovedet (4cm) plus 1/4 af kroppens længde som du lige har fået at vide udgør 3/4 af hele længden dvs.

4+(1/4)*(3/4)x + (3/4)x + 4 = x, løs for x for at finde fiskens længde :)

Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2005 af sigmund (Slettet)

Jeg vil stort set skrive det samme som #1 og #2.

Kald hele fiskens længde for L. Vi har så:

krop=L-hoved-hale. (*)

Desuden har vi at

hale=hoved+1/4*krop, hvor hoved=4 og krop=3/4*L.

Sætter vi dette ind i (*) får vi:

krop=L-hoved-(hoved+1/4*krop).

Ved indsættelse af de konkrete værdier fås:

3/4*L=L-4-(4+1/4*(3/4)*L)=L-8-(3/16)*L <=>
12*L=16*L-128-3*L <=>
12*L-16*L+3*L=-128 <=>
L=128 (cm),

hvor vi i anden linie har ganget igennem med 16.



Svar #4
15. december 2005 af Blondiiinen (Slettet)

okay.. tak for hjælpen-.. tror jeg har fundet ud af det nu! :)

Skriv et svar til: GÅDE-logisk tænkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.