Matematik
Divisorer!
15. december 2005 af
BaggerTheMan (Slettet)
Vil lige høre om det jeg har udregnet er rigtigt, spørgsmålet lyder sådan:
1)Find alle fælles divisorer i 72 og 324.
2)Find herved den største fælles divisor.
2)
sfd(324,72)
324=72*4+36
72=36*2+0
Altså er sfd(324,72)=36
324=36*9 72=36*2
1) Her er jeg lidt i tvivl om det er den smarte måde jeg bruger, men i kommer bare med bedre forslag hvis der er noget:
Jeg bruger primtalfaktoropløsning:
72=2^3*3^2=4*2*3^2=8*3^2=24*3=8*9=12*6=36*2=4*18
Altså er divisorerne i 72={2,3,4,6,8,9,12,18,24,36}
324=2^2*3^4=4*3^4=4*9*3^2=4*27*3=4*81=108*3=12*27=6*54=36*9
Altså er divisorerne i 324={2,3,4,6,9,12,18,27,36,54,81,108,162}
Fælles divisorer={2,3,4,6,9,12,18,36}
Ser det altsammen rigtigt ud? Eller er der nogen nemmere måde at lave det på?
På forhånd tak for hjælpe med at rette!
1)Find alle fælles divisorer i 72 og 324.
2)Find herved den største fælles divisor.
2)
sfd(324,72)
324=72*4+36
72=36*2+0
Altså er sfd(324,72)=36
324=36*9 72=36*2
1) Her er jeg lidt i tvivl om det er den smarte måde jeg bruger, men i kommer bare med bedre forslag hvis der er noget:
Jeg bruger primtalfaktoropløsning:
72=2^3*3^2=4*2*3^2=8*3^2=24*3=8*9=12*6=36*2=4*18
Altså er divisorerne i 72={2,3,4,6,8,9,12,18,24,36}
324=2^2*3^4=4*3^4=4*9*3^2=4*27*3=4*81=108*3=12*27=6*54=36*9
Altså er divisorerne i 324={2,3,4,6,9,12,18,27,36,54,81,108,162}
Fælles divisorer={2,3,4,6,9,12,18,36}
Ser det altsammen rigtigt ud? Eller er der nogen nemmere måde at lave det på?
På forhånd tak for hjælpe med at rette!
Svar #1
16. december 2005 af BaggerTheMan (Slettet)
Håber der er nogen der har tid og lyst til lige hurtigt at kigge mit igennem, da det ville gøre mig meget glad!
Skriv et svar til: Divisorer!
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
