Matematik
e^(x^2) ´mm. stamfunktion? og hvad med Eigenvektor - hvad er det for en ?
17. december 2005 af
Katen (Slettet)
Hej
Findes der, en regl for stamfunktionen for e^(x^2) ?
Eller skal man bruge sub. ?
f(x) =e^(2x)
F(x) = 0,5e^(2x)
Jeg har ikke kunne finde en regl, men hvis jeg diff. får jeg den oprindelige fukntion, så det må være rigtig, hvis jeg ikke har overset noget?
Hvad med
f(x) = x^1-
Kan den kun løses ved at skrive den om til 1/x og derfra finde stamfunktionen?
Nogle gange kan det være en træls stamfunktion at arbejde med.
Eigenvektor:
Jeg forstår ganske enkel ikke helt hvad jeg skal bruge den til, og hvordan jeg præcis beregner den.
Jeg har formlen (A-omvendt v*I)u=0
omvendt V = tegnet for bølgelængde - arh ved er det nu, det hedder?
Jeg kan godt sætte ind i formlen vha et eksempel (3*3 matrice), men ved ikke helt havd jeg gør og når jeg har fundet de omvendte v'er.
Nogle der kan hjælpe mig lidt.
Katharina
Findes der, en regl for stamfunktionen for e^(x^2) ?
Eller skal man bruge sub. ?
f(x) =e^(2x)
F(x) = 0,5e^(2x)
Jeg har ikke kunne finde en regl, men hvis jeg diff. får jeg den oprindelige fukntion, så det må være rigtig, hvis jeg ikke har overset noget?
Hvad med
f(x) = x^1-
Kan den kun løses ved at skrive den om til 1/x og derfra finde stamfunktionen?
Nogle gange kan det være en træls stamfunktion at arbejde med.
Eigenvektor:
Jeg forstår ganske enkel ikke helt hvad jeg skal bruge den til, og hvordan jeg præcis beregner den.
Jeg har formlen (A-omvendt v*I)u=0
omvendt V = tegnet for bølgelængde - arh ved er det nu, det hedder?
Jeg kan godt sætte ind i formlen vha et eksempel (3*3 matrice), men ved ikke helt havd jeg gør og når jeg har fundet de omvendte v'er.
Nogle der kan hjælpe mig lidt.
Katharina
Svar #1
17. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)
Ad 1)
Der eksisterer ikke en stamfunktion til exp(x^2), der kan udtrykkes ved de sædvanlige ``simple'' funktioner.
Ad 2)
Hvis du mener
f(x) = x^(-a)
så kan jeg oplyse dig om, at for ethvert reelt tal x != 0 og ethvert reelt tal a, da er
S[f(x)]dx = x^(1-a)/(1-a) + K
hvor K er en integrationskonstant.
Ad 3)
Jeg forstår ikke hvad du mener.
Der eksisterer ikke en stamfunktion til exp(x^2), der kan udtrykkes ved de sædvanlige ``simple'' funktioner.
Ad 2)
Hvis du mener
f(x) = x^(-a)
så kan jeg oplyse dig om, at for ethvert reelt tal x != 0 og ethvert reelt tal a, da er
S[f(x)]dx = x^(1-a)/(1-a) + K
hvor K er en integrationskonstant.
Ad 3)
Jeg forstår ikke hvad du mener.
Svar #2
17. december 2005 af diddi-doo (Slettet)
"omvendt V"-som du kalder det hedder Lambda...
Egenværdiproblemet omhandler:
Hvis A er en n gange n matrice, eksisterer der så egentlige vektorer X i en mængde af reelle tal, således at AX er et multiplum af X? Skalaren Lambda kaldes egenværdien af matricen A og den egentlige vektor X kaldes egenvektoren af matricen A . Du har altså formen: AX=lambdaX...
Egenværdiproblemet omhandler:
Hvis A er en n gange n matrice, eksisterer der så egentlige vektorer X i en mængde af reelle tal, således at AX er et multiplum af X? Skalaren Lambda kaldes egenværdien af matricen A og den egentlige vektor X kaldes egenvektoren af matricen A . Du har altså formen: AX=lambdaX...
Svar #3
17. december 2005 af Katen (Slettet)
#1
Ad 2)jep den vej var jeg også gået, derfor jeg kom i tvivl - og fik det til 1*e^2x dvs. der ikke kommer en halv ned foran? men hvofor passer det, så når man diff den?
2#
Hm tror lige jeg vil læse lidt mere på afsnittet om Eigenvektoren og spørge igen -har lige nogle få da at løbe på endnu - så vender lige tilbage igen.
Katharina
Ad 2)jep den vej var jeg også gået, derfor jeg kom i tvivl - og fik det til 1*e^2x dvs. der ikke kommer en halv ned foran? men hvofor passer det, så når man diff den?
2#
Hm tror lige jeg vil læse lidt mere på afsnittet om Eigenvektoren og spørge igen -har lige nogle få da at løbe på endnu - så vender lige tilbage igen.
Katharina
Skriv et svar til: e^(x^2) ´mm. stamfunktion? og hvad med Eigenvektor - hvad er det for en ?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
