Matematik
Vektorer
18. december 2005 af
MissyE (Slettet)
Hej... Håber lidt der er en der kan hjælpe med denne delopgave i min mat. afl. maj 2003...
Jeg skal bestemme koordinaterne til vektoren r. Jeg har bestemt koordinaterne til AB, som er (3,-1)
De gælder at r=(t,t)
I koordinatsystemet er der en ret linie l. Om l oplyses der at ABxr=4...
Hvordan regner man koordinaterne til vektoren r??
Jeg skal bestemme koordinaterne til vektoren r. Jeg har bestemt koordinaterne til AB, som er (3,-1)
De gælder at r=(t,t)
I koordinatsystemet er der en ret linie l. Om l oplyses der at ABxr=4...
Hvordan regner man koordinaterne til vektoren r??
Svar #1
18. december 2005 af sigmund (Slettet)
Hvordan skal ABxr forstås. Er det prikproduktet mellem AB og r?
Svar #2
18. december 2005 af MissyE (Slettet)
Ja, det er det... Tror faktisk jeg har regnet den ud nu. Når AB= (3,-1) og formlen for en retningsvektor er r=(1,a), så må jeg kunne prikke dem, og finde den ubekendte a.
Dvs. at 3x1+(-1)xa=4
Så a må være 2.
r=(1,2)
Lyder det fornuftigt?
Dvs. at 3x1+(-1)xa=4
Så a må være 2.
r=(1,2)
Lyder det fornuftigt?
Svar #3
18. december 2005 af sigmund (Slettet)
Ja, det ser fornuftigt ud, bortset fra at a vist er -1.
Skriv et svar til: Vektorer
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
