Matematik
Differentialregning
18. december 2005 af
jensbv (Slettet)
Opgaven lyder:
En funktion f er bestemt ved
f(x)=0,12x^2-0,01x^3.
Grafen for f har netop to tangenter med hældningskoefficient 0,45.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af tangenterne, og bestem en ligning for hver af tangenterne.
Jeg har sat hældningskoefficienten lig med f(x) og fundet tallene x=-3 v x=-5. Men hvad gør jeg herefter?
Vil sætte pris på lidt hjælp.
Mvh Jens
En funktion f er bestemt ved
f(x)=0,12x^2-0,01x^3.
Grafen for f har netop to tangenter med hældningskoefficient 0,45.
Beregn koordinatsættet til røringspunktet for hver af tangenterne, og bestem en ligning for hver af tangenterne.
Jeg har sat hældningskoefficienten lig med f(x) og fundet tallene x=-3 v x=-5. Men hvad gør jeg herefter?
Vil sætte pris på lidt hjælp.
Mvh Jens
Skriv et svar til: Differentialregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
