Matematik

Hjælp til bevis - SSO

20. december 2005 af niels pede (Slettet)
Er der nogle der (helst hurtigt) kan hjælpe mig med at bevise disse to formler: www.npnielsen.1go.dk

Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvad er det for to formler du snakker om?

Jeg har på fornemmelsen, at den ene er

L_n = F_(n-1) + F_(n+1)

men hvad er den anden formel for en?

Svar #2
20. december 2005 af niels pede (Slettet)

det er de to der ses på hjemmesiden..

Brugbart svar (0)

Svar #3
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Jeg kan ikke tyde hvad der står i den nederste: hvad står der i det sidste led?

Jeg kan tyde det til

L_n = phi^n + phi^(``noget''*n)

men hvad er ``noget''?

Svar #4
20. december 2005 af niels pede (Slettet)

der står phi´(mærke)^n

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Jo tak, det kan jeg godt se, men jeg mente nu hvad det mærke stod for.

Svar #6
20. december 2005 af niels pede (Slettet)

phi` har værdien (1-SQRT(5))/2 hvor phi jo har værdien (1+SQRT(5))/2

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Okay! Jeg synes du skal skrive dine mellemregninger, så jeg kan se hvor det går galt.

Svar #8
20. december 2005 af niels pede (Slettet)

At vise det for n=1 er jo ikke svært hvad angår den første formel, men når jeg så skal beregne det for n+1 kommer jeg til dette: L_n+1=F_n+F_n+2 og så ved jeg ikke hvad jeg skal gøre herfra.. normalt ville man sætte højresiden af antagelsen ind, men det kan man jo ikk rigtigt..
Hvad angår den anden er jeg helt på bar bund..

Brugbart svar (0)

Svar #9
20. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#8:
Jeg har ikke tid til at bruge hele aftenen på dette her, så skriv eventuelt din e-poastadresse, så skal jeg sende dig et bevis for de to sætninger i løbet af aftenen, når jeg får tid til at skrive en note.

Svar #10
20. december 2005 af niels pede (Slettet)

Det ville virkelig være rart.. det er: [email protected]
tusind tak for det..

Brugbart svar (0)

Svar #11
21. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#10:
Har du modtaget det jeg sendte i går, for jeg har ikke fået nogen respons?

Svar #12
21. december 2005 af niels pede (Slettet)

Ja, det har jeg.. Sidder netop med det.. tusind tak for det.. Der er dog nogle trin jeg ikke helt forstår.. såsom hvordan du på side 2 linje 5 i selve beviset får ((1+SQRT(5))/2)+1.. det er det 1tal jeg ikke er helt med på..

Brugbart svar (0)

Svar #13
21. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#12:
Jeg faktoriserer de to første led i linjen ovenfor.

Svar #14
21. december 2005 af niels pede (Slettet)

Hmm.. den er jeg ikke helt med på.. altså ((1+SQRT(5))/2)+((1+SQRT(5))/2)^p-1 bliver til ((1+SQRT(5))/2)+1 ik.. Er ikke helt klar over hvad det vil sige at faktorisere..

Brugbart svar (0)

Svar #15
21. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

Hvis du ikke ved hvad det vil sige at faktorisere, så er du på spanden, for det skulle du bestemt gerne vide i 3.g. Lad mig komme med et eksempel: Lad a,b,c være reelle tal, så er

a*b + a*c = a*(b+c)

Her har jeg faktoriseret (eller ``sammensat'', om du vil) de to led på venstre side af lighedstegnet.

Svar #16
21. december 2005 af niels pede (Slettet)

Nå undskyld så.. det kalder vi bare "sætte uden for parentes". Men det kan jeg da godt se nu du siger det.. Så passer det jo.. Hvis du har tålmodighed til flere sprørgsmål vil jeg gerne spørge lidt til det andet bevis?

Brugbart svar (0)

Svar #17
21. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#16:
Det skulle bestemt ikke forstås nedsættende, blot at du så ville gøre klogt i at lære det hurtigst muligt, men der er tilsyneladende ingen problemer hvad det angår.

Med hensyn til det andet bevis, så bliver vi vist nødt til at vente til efter kl. 24, hvor jeg senest skal aflevere en eksamensopgave, men så skal jeg nok svare på spørgsmål derefter.

Brugbart svar (0)

Svar #18
21. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#16:
Send mig eventuelt en ``huskemail'' omkring midnat. Jeg har altid mit mailprogram åbent, så jeg opdager hvis der tikker beskeder ind på kontoen.

Svar #19
21. december 2005 af niels pede (Slettet)

Ok.. helt i orden, men det er ikke sikkert at jeg benytter mig af tilbudet.. Hvis jeg ikke har skrevet inden kl 24. skal du ikke vente.. Jeg skal aflevere i morgen, så regner med at jeg skriver færdig nu. Mange tak ind til nu..

Skriv et svar til: Hjælp til bevis - SSO

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.