Matematik

sandsynlighedsregning

28. december 2005 af rikke1988 (Slettet)
hej. Jeg har en blækregning om sandsynlighedes regning. men er lidt lost i nogle af opgaverne. Så håber i vil hjælpe mig:

Fra et almindeligt spil kort med 52 blade trækkes 2 kort, Hvor mange forskellige par af kort kan man have på hånden?

Hvad er sandsynligheden for, at det er:
a) to spar
b) to esser
c) en hjerter og en ruder

på forhånd tak
Rikke

Brugbart svar (0)

Svar #1
28. december 2005 af fixer (Slettet)

To kort kan udtrækkes blandt 52 på K(52,2) måder.

To spar kan udtrækkes blandt 13 på K(13,2) måder.

Sandsynligheden for hændelsen i (a) må da være K(13,2)/K(52,2)

De øvrige spørgsmål løses på tilsvarende måde.

Svar #2
28. december 2005 af rikke1988 (Slettet)

Men nhvordan finder jeg så sandsynligheden i procent?

Brugbart svar (0)

Svar #3
28. december 2005 af sigmund (Slettet)

Som resultat får du et tal mellem 0 og 1. Ganges dette med 100%, fås tallet i procent.

Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2005 af fixer (Slettet)

Sandsynligheden P(A) for en hændelse A er et tal i intervallet

0 =< P(A) =< 1

Jeg ser ingen grund til andre angivelser end dette.

Men derudover kan du vist godt selv omregne. Hvis jeg nu fortæller dig at sandsynligheden for den sikre hændelse (P(A)=1) svarer til 100%...

Svar #5
28. december 2005 af rikke1988 (Slettet)

jeg må indrømme fixer at jeg ikke forstår den måde du har forklaret det på.
sådan har vi ikke lært det på gymnasiet. Hvad betyder k(52,2)?

Brugbart svar (0)

Svar #6
28. december 2005 af sigmund (Slettet)

Med K(52,2) menes binomialkoefficienten "52 over 2", der udtrykker på hvor mange måder man kan vælge 2 enheder ud af 52 enheder. Denne kan også beregnes med formlen

K(n,k)=n!/[k!(n-k)!]

Brugbart svar (0)

Svar #7
28. december 2005 af Dominik Hasek (Slettet)

#5:
fixer skriver heller ikke k(52,2), men derimod K(52,2), der betegner binomialkoefficienter. Disse burde du være bekendt med.

Brugbart svar (0)

Svar #8
28. december 2005 af sigmund (Slettet)

Korrektion til #6:

"Denne kan også beregnes ..." -->
"Denne kan beregnes ..."

Skriv et svar til: sandsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.