Matematik
Integrere - hvordan?
01. januar 2006 af
Carsten H (Slettet)
Hvordan kan jeg integrere?
e
S[ln(x)/(2sqrt(x))]dx
1
Jeg kan forestille mig jeg skal substituere, men jeg ved ikke helt med hvad? Hvis jeg satte t = sqrt(x), ville dt = (1/(2sqrt(x)))dx, hvilket kunne bruges, men hvad så med t?
e
S[ln(x)/(2sqrt(x))]dx
1
Jeg kan forestille mig jeg skal substituere, men jeg ved ikke helt med hvad? Hvis jeg satte t = sqrt(x), ville dt = (1/(2sqrt(x)))dx, hvilket kunne bruges, men hvad så med t?
Svar #1
01. januar 2006 af sigmund (Slettet)
Sæt t^2=x, og integralet transformeres til
sqrt(e)
S[ln(t^2)]dt
1
sqrt(e)
S[ln(t^2)]dt
1
Svar #3
01. januar 2006 af Carsten H (Slettet)
- jeg tillader mig at stille endnu et spørgsmål: hvorledes kan jeg så integere
S[(ln(x)/(2sqrt(x)))^2]dx
S[(ln(x)/(2sqrt(x)))^2]dx
Skriv et svar til: Integrere - hvordan?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
