Fysik
Luftudslip
02. januar 2006 af
mossadjr (Slettet)
Jeg skal beregne hvor meget luft der udslipper fra et lokale når varmen stiger fra 15 grader til 25. Vi ved at lufttrykket er konstant i lokalen. Jeg ved at jeg skal bruge idealgasligningen, men kan ikke gennemskue hvordan præcis??
Svar #1
02. januar 2006 af fixer (Slettet)
Forskellen mellem gassens volumen ved 25 og 15 grader C ved 1 atm. må være lig det undslupne volumen.
Svar #2
03. januar 2006 af mossadjr (Slettet)
Ja men jeg kan ikke finde ud af hvad stofmængden i lokalet er?
Svar #3
03. januar 2006 af fixer (Slettet)
Det er heller ikke muligt at bestemme stofmængden uden yderligere oplysninger. Men den relative volumenændring kan bestemmes.
Idealgasloven lyder
pV = nRT
eller
pV/T = konstant
Idet der med indeks 1 betegnes størrelser relateret til tilstanden hvor T=288K og med indeks 2 størrelser relateret til tilstanden hvor T=298K haves altså
p_1*V_1/T_1 = p_2*V_2/T_2
eller, da p_1 = p_2
T_2/T_1 = V_2/V_1
hvorved forholdet mellem det volumen _samme_ stofmængde har ved 298K og 288K er bestemt.
Den relative volumenændring er da
(V_2-V_1)/V_1 = V_2/V_1-1 = T_2/T_1-1
Idealgasloven lyder
pV = nRT
eller
pV/T = konstant
Idet der med indeks 1 betegnes størrelser relateret til tilstanden hvor T=288K og med indeks 2 størrelser relateret til tilstanden hvor T=298K haves altså
p_1*V_1/T_1 = p_2*V_2/T_2
eller, da p_1 = p_2
T_2/T_1 = V_2/V_1
hvorved forholdet mellem det volumen _samme_ stofmængde har ved 298K og 288K er bestemt.
Den relative volumenændring er da
(V_2-V_1)/V_1 = V_2/V_1-1 = T_2/T_1-1
Skriv et svar til: Luftudslip
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
