Fysik
strøm, elektroner
03. januar 2006 af
mavse (Slettet)
heeeej..
Hvordan finder man ud af :
Hvor mange elektroner der er strømmet igennem en bestemt pære i løbet af et MINUT??
Jeg har kigget i min fysik bog, men kan ike rigtig finde ud af det...
Hvordan finder man ud af :
Hvor mange elektroner der er strømmet igennem en bestemt pære i løbet af et MINUT??
Jeg har kigget i min fysik bog, men kan ike rigtig finde ud af det...
Svar #1
03. januar 2006 af bubber3 (Slettet)
Prøv at se om du kan finde Definitionen på en ampare formel-bokstav I
Svar #2
03. januar 2006 af bubber3 (Slettet)
Prøv at kigge på denne side www.biophys.au.dk/DANSK/Fysik1-2005e.pdf der står definitionen på en ampere.
Svar #3
06. januar 2006 af Larsendrengen (Slettet)
Hvis vi siger at der går en strøm (I) med 1 ampere, så er det lidt nemmere:
I*t = Q, hvor Q er ladningen (enhed Coulomb, C)
1 A * 3600 s = 3600 C
1 mol elektroner kaldes Faradays konstant F = 96484 C/mol
3600 C/96484 C/mol = 0,0373 mol elektroner. Som ved division med Avogrados tal giver 2,246*10^22 elektroner
Antal elektroner = (I*t*N)/F
hvor N er Avogrados tal.
I*t = Q, hvor Q er ladningen (enhed Coulomb, C)
1 A * 3600 s = 3600 C
1 mol elektroner kaldes Faradays konstant F = 96484 C/mol
3600 C/96484 C/mol = 0,0373 mol elektroner. Som ved division med Avogrados tal giver 2,246*10^22 elektroner
Antal elektroner = (I*t*N)/F
hvor N er Avogrados tal.
Skriv et svar til: strøm, elektroner
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
