Matematik

x*2^x

05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Er den afledede af f(x)=x*2^x

f`(x)=(2^x)*(ln(2))*(x)+(2^x)

?

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2006 af fixer (Slettet)

Ja.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2006 af Nowa (Slettet)

--> The Eagle Eye... Går du tilfældigvis på Hjalleskolen...?

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2006 af Nowa (Slettet)

Sorry, Hjalleseskolen*

Svar #4
05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#3 på ingen måde..

Hvordan regner jeg så det her ud?

0=(2^x)*(ln(2))*(x)+(2^x)

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2006 af fixer (Slettet)

#5
Jeg vidste du ville spørge. Udnyt at 2^x > 0 for alle x.

Svar #6
05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

er ikke helt sikker på at jeg forstår dit svar?..

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2006 af fixer (Slettet)

Vi har ligningen

2^x + (xlog(2))2^x = 0 <=>

2^x*(1 + xlog(2)) = 0

Da faktoren 2^x aldrig kan blive nul kan produktet kun blive nul dersom

1 + xlog(2) = 0

Svar #8
05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

er det det som man populært kalder 0-reglen?

Brugbart svar (0)

Svar #9
05. januar 2006 af fixer (Slettet)

Netop.

Svar #10
05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

#8 Er det med vilje det bliver til Log og ikke LN?

Brugbart svar (0)

Svar #11
05. januar 2006 af sigmund (Slettet)

I engelskspoget litteratur bliver log tit brugt for ln. Når der i #8 bruges log menes der logaritmen med grundtal e.

Svar #12
05. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

jaah.. men altså.. det er jo bestemt ikke det samme.. for der er både LN og LOG tast på lommeregneren jo.. men jeg skal vel bare fortsat skrive LN i opgaven?

Brugbart svar (0)

Svar #13
05. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Ja, du skal skrive ln i opgaven.

Der er både en log og en ln tast på lommeregneren, hvor log er logaritmen med grundtal 10, og ln er logaritmen med grundtal e.

Skriv et svar til: x*2^x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.