Matematik

snadsynlighedsregning

05. januar 2006 af peter3000 (Slettet)
Hej jeg har nogle opgaver, er ikke helt sikker på dem:

I et bestemt lotteri er sandsynligheden 10 % for, at en lodseddel giver gevinst. Der købes 12 lodsedler

1. Bestem sandsynligheden for, at ingen af de 12 lodsedler giver gevinst.

Da 10 % ud af 12 lodsedler giver gevinst, må sandsynligheden for at et lod giver gevinst være 1,2. Og så finder vi sandsynligheden for ikke at få gevinst ved at sige:
(12/12)-(1,2/12)=(10,8/12. <- kan dette passe?


2. Bestem sandsynligheden for, at mindst 2 at de 12 lodsedler giver gevinst.
(1,2/12)*(1,2/11)*100=1,1% <- kan dette passe?

3. Hvor mange lodsedler kan man mindst købe, hvis sandsynligheden skal være større end 50 % for, at mindst 2 af lodsedlerne giver gevinst?
Og denne er jeg lidt i tvivl om, da jeg ikke er sikker på nummer 2

På Forhånd Tak
Peter


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Kald hændelsen at en lodseddel giver gevinst for X.

X er så binomialfordelt B(12,0.10).

Dermed er sandsynligheden for at k ud af n lodsedler giver gevinst

P(X=k)=K(n,k)*p^k*(1-p)^(n-k), hvor K(n,k) er binomialkoefficienten "n over k", der beregnes som n!/{k!(n-k)!}

1) Her skal du bestemme P(X=0).

2) Her skal du bestemme P(X>=2)=1-P(X=2)>0.50.

Jeg har ikke set på dine resultater, men skriv igen hvis der er noget du ikke forstår.

Svar #2
05. januar 2006 af peter3000 (Slettet)

jeg må indrømme at jeg simpelthen ikke forstår det der med binomal. Det har vores lærer slet ikke fortalt os noget om

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Det lyder mærkerligt, at Jeres lærer ikke har fortalt Jer om binomialfordelingen.

Som navnet antyder, benyttes den når vi har at gøre med en hændelse der enten kan være succes eller fiasko, deraf præfikset 'bi-'. I dit tilfælde er det en succes hvis en lodseddel giver gevinst.

Den i #1 angivne sandsynlighed er således sandsynligheden for at der er k succeser ud af n forsøg (her tolv lodsedler).

Binomialfordelingen er en diskret fordeling, hvilket vil sige at den stokastiske variabel (I har hørt om stokastiske variable?) kun kan antage hele tal større end eller lig 0.

Svar #4
05. januar 2006 af peter3000 (Slettet)

Nej det har vi heller ikke. Vores lærer er meget forvirret og giver os opgaver selvom vi ikke rigtig har gennemgået så meget.

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Hvis I ikke har gennemgået noget om stokastiske variable og sandsynlighedsfordelinger, er det mærkeligt at I har fået en opgave, hvori disse begreber er centrale.

Der må dog stå noget om dette i lærebogen. Prøv at læse dette, og se om du kan løse opgaverne.

Skriv et svar til: snadsynlighedsregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.