Matematik

Ret så simpelt

05. januar 2006 af FrederikXY (Slettet)
Hvad er x?
0=2^x

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

Intet...

2^x vil aldrig komme til at give 0

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. januar 2006 af CziX (Slettet)

x = - uendelig , så det er ikke helt rigtig #1

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. januar 2006 af donkan (Slettet)

nu kan det godt ske at det bare er mig, men vil 2^0 ikke være lig med 0...???

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. januar 2006 af Duffy

Næh!

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. januar 2006 af Dominik Hasek (Slettet)

#2:
Tjoh, men man plejer nu at skrive det ved brug af en grænseværdi, som

lim_(x --> -oo)[2^x] = 0

Et udtryk som 2^(-oo) ser meget akavet ud.


#3:
Hvis du nu tænker dig godt om, så har du sikkert hørt, at y^0 = 1 for alle y.

Brugbart svar (0)

Svar #6
05. januar 2006 af KennethC (Slettet)

#3 2^0 = 1

Løsningen = Ø

Brugbart svar (0)

Svar #7
05. januar 2006 af sigmund (Slettet)

#3, 2^0 er 1.

#2, Hvis vi er enige om at udvide den relle akse til også at omfatte ±\\infty, så har ligningen 2^x=0 en løsning, ellers ingen.

Brugbart svar (0)

Svar #8
05. januar 2006 af Therackoo (Slettet)

Mon ikke bare at svaret er "intet" eller "umuligt" etc. da det bare er 8. klasses matetatik? :D


Men ellers:

0 = 2^x

x = -oo

Brugbart svar (0)

Svar #9
06. januar 2006 af donkan (Slettet)

#5,6,7:
Damn.. det kalder jeg en blunder af karat.. det må skyldees den dansk stil om OD jeg er ved at skrive, men slef er 2^0=1, my bad

Det korrekte svar vil som #6 siger det self være:
0=2^x
x = Ø

Skriv et svar til: Ret så simpelt

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.