Fysik

gitterformlen

07. januar 2006 af nklj (Slettet)
er der nogen som ved noget om gitterformel og i det hele taget noget om laser som lyser gennem et gitter, med en hvis gitterkonstant?
har nemlig brug for noget hjælp

Brugbart svar (0)

Svar #1
07. januar 2006 af fixer (Slettet)

Sig frem. Har du et konkret spørgsmål?

Svar #2
07. januar 2006 af nklj (Slettet)

hvordan beregner jeg længden fra 0'te orden til 1. orden når jeg i forvejen kender længden fra gitter til væg, gitterkonstanten og laserens bølgelængde..?
den har jeg tænkt længe over uden at finde et resultat..

Brugbart svar (0)

Svar #3
07. januar 2006 af Hilano (Slettet)

gitterkonstanten d = bølgelængde / sin til vinklen

Her kan du isolere sin (v)


-----------
længden fra gitter til væg = h
længden fra o. til 1. = g


Vinklen finder du ved at sige

tan^-1 (g/h)


Du burde kunne beregne g ved hjælp af disse to formler :)

Svar #4
08. januar 2006 af nklj (Slettet)

hvordan ser gitterkonstanten ud, hvis jeg har 200 linier pr mm?..
det er vel ikke bare 200 / mm ...?

Brugbart svar (1)

Svar #5
08. januar 2006 af malisamson (Slettet)

Jeg kan eventuelt sende dig min rapport om gitterformlen hvis du vil, den vil hjælpe dig meget

Brugbart svar (0)

Svar #6
16. juni 2011 af achrisla (Slettet)

 ja tak! ;)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. juni 2011 af mathon

se evt.


Brugbart svar (0)

Svar #8
16. juni 2011 af achrisla (Slettet)

 Thank you'ezzz!!


Skriv et svar til: gitterformlen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.