Fysik

Fly landing!

08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)
Et fly med massen 2,3*10^3kg skal lande på dækket af et hangarskib. Landingsbanens længde er 180m. Accelerationen må højst være 5*g, hvor g er tyngdeaccelerationen. Vi regner med at accelerationen under hele opbremsningen har denne værdi.

-Beregn bremsekraftens størrelse
-Beregn det arbejde, bremsekraften udfører under landingen.
-Beregn den største fart, flyet må have lige før landingen.

---------- - - - - - - - - - - -

Skal jeg bruge -F=A/s?
Og hvad er g=?

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)

G = 9,82 N/kg

men i dit tilfælde -9,82 N/kg da det er en deacceleration.

A = -F * s



Brugbart svar (0)

Svar #2
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)

Fbrems = m * a = m * (-g*5)

Abrems = Fbrems * Sbrems = A

A = Ekin2 - Ekin1 = 0 - ½mv^2

v = kvadratroden af(A*2)/m



Svar #3
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Fbrems må være -112930N, men hvad er Sbrems?

Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)

180 m

Svar #5
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

ja okay.. idet vi bruger det tal, så går vi vel også ud fra at flyet bruger hele banen til at bremse.. Men ja.. den er fin..

Svar #6
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

2 ting..
1Hvorfor er det helt præcist arbejdet bliver negativt?...

2Er enheden for arbejdet stadig joul?..selvom det er brems og alt det der..

Brugbart svar (0)

Svar #7
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)

1) bevægelsesretningen og kraftens retning er modsatrettet.

2)JA


Enhed ved fart i spørgsmål 3.

J/kg = m^2/s^2

kvadratroden af m^2/s^2 er m/s


Svar #8
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

Jeg får farten til:
2,772222464i
Hvad er i`et??.. det står sådan på lommeregneren..

Brugbart svar (0)

Svar #9
08. januar 2006 af fixer (Slettet)

Så har du tastet forkert og uddraget kvadratroden af et negativt tal.

Korrekte svar er v = 133 m/s.

Svar #10
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

ja.. mit negative tal er A=-20327400j.
Skal jeg bare bruge det positivt i:
v=sqrt(A*2)/m ?

Brugbart svar (0)

Svar #11
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)

A = 2300kg * 5 * (-9,82N/kg) * 180m =
-20327400 J

A = -Ekin = -½mv^2 = -20327400 J

v = 132,95 m/s = 36,9 km/h



Brugbart svar (0)

Svar #12
08. januar 2006 af 150972 (Slettet)

husk fortegn

Svar #13
08. januar 2006 af viggojensens (Slettet)

jep.. har få det til de 133.. tak.. ;)

Skriv et svar til: Fly landing!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.