Matematik

Mat - asymptoter :-)

08. januar 2006 af ababab (Slettet)
Hey... jeg har svært ved en opgave omhandlende asymptoter...

jeg skal finde ligning til asymptote for følgende funktion:

x^4 / e^x +1

kan nogen hjælpe mig igang?
- takker

Brugbart svar (0)

Svar #1
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

1) Hvad sker der for x gående mod 0 fra hhv. venstre og højre?

2) Hvad sker med x gående mod hhv. \\infty og -\\infty?

(\\infty læses som "uendelig")

Svar #2
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

hvis jeg har forstået det ret, så hvis x går mod 0 :

et tal tæt på 0 divideret med 2 = et tal meget tæt på 0...

hmm.. ved ikke helt hvordan den skal gribes an..

Svar #3
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

eller... fra højre til 0 : den stiger generelt..

fra venstre til 0 : den falder markant..


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. januar 2006 af sigmund (Slettet)

I #2 har du korrekt resultat. For x gående for 0 fra hhv. højre og venstre går funktionen mod 0. For x gående mod hhv. +\\infty og -\\infty går funktionen mod hhv. 0 og \\infty.

Således er linien med ligningen y=0 (eller x-aksen) asymptote for funktionen.

Svar #5
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

ok.. så havde jeg fat i noget af det rigtige...

men.. hvordan kan jeg vide at det er den eneste asymptote? kunne der være flere evt.?

Brugbart svar (0)

Svar #6
08. januar 2006 af Duffy

Hvilken funktion er det HELT præcist du mener?


1 - x^4 / e^x +1 = (x^4 / e^x) +1

2 - x^4 / (e^x +1)

3 - x^4 / e^(x+1)


Duffy

Svar #7
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

det er 2'eren...

jeg har skitseret den.. og det ser ud som om at der er en skrå asymptote.. hvordan kan det beregnes matematisk? hjælp mig gerne igang.. tak :)

Brugbart svar (0)

Svar #8
08. januar 2006 af Duffy

Hmm?

Hvor ser du den skrå asymptote?

Der er kun en vandret i y = 0 .



Duffy

Svar #9
08. januar 2006 af ababab (Slettet)

ok.. det er bare mig så.. sorry (er for træt)

men mange tak i hvert fald!

sov godt..

Skriv et svar til: Mat - asymptoter :-)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.