Matematik

Hjælp math!!

09. januar 2006 af Assen (Slettet)
Hvad giver det ????!!5 * ( 2 s + 4 t ) + ( 2 s - 3 t )

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2006 af lany (Slettet)

Hvad går opgaven ud på? Skal udtrykket reduceres eller....?

Brugbart svar (0)

Svar #2
09. januar 2006 af Sicma (Slettet)

12 s + 17 t

Svar #3
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

Det er lignning! Kan ikke finde ud af den der Hjælp tak!

Brugbart svar (0)

Svar #4
09. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Der skal være et "=" tegn i en ligning.

Svar #5
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

ok men hvordan har du regnet det ud Sicma??

Brugbart svar (0)

Svar #6
09. januar 2006 af Sicma (Slettet)

#5

Reduceret udtrykket.

Brugbart svar (0)

Svar #7
09. januar 2006 af Sicma (Slettet)

Eksempel:

2 (4x + 2) bliver til: 8x + 4

Svar #8
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

Sådan her eller??

5 * ( 2 s + 4 t ) + ( 2 s - 3 t ) = 10s + 20t + 10s - 15 t 10s-10s + 20 t +15t 0 s + 35 t ?

Brugbart svar (0)

Svar #9
09. januar 2006 af Sicma (Slettet)

#8

Neeej, ikke helt sådan. :D

5*(2s + 4t) + (2s - 3t) =

(10s + 20t) + (2s - 3t) =

10s + 20t + 2s - 3t

12s + 17t


Svar #10
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

ok mange tak for det Sicma xD

Svar #11
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

hvad med 3 * ( 2 x + 6 y - 3 ) - ( 5 - 2 x ) + 4 * ( x - 2 y + 1 ) ??

Svar #12
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

hjælp mig mange tak!

Brugbart svar (0)

Svar #13
09. januar 2006 af lany (Slettet)

Prøv lige selv først....Det får du mest ud af. Start med at gange ind i paranteserne. Husk, at den ene parantes er en minusparantes. Princippet er vist i #9.

Svar #14
09. januar 2006 af Assen (Slettet)

arrghhh! Ved det ikke!!

Brugbart svar (0)

Svar #15
09. januar 2006 af Sicma (Slettet)

#14:
Gang ind i parentesen med tallet udenfor, ved at gange det med alle ledene inde i parentesen.

3*(2x+6y-3) - (5-2x) + 4*(x-2y+1)

...så bliver det:

(6x+18y-9) - (5-2x) + (4x-8y+4)

Prøv at fortsæt herfra. Læg mærke til at der er en minus parentes. (En minus parentes opløses ved at ændre alle fortegn inde i parentesen.)

Skriv et svar til: Hjælp math!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.