Matematik
Mat- haster
09. januar 2006 af
Jesp (Slettet)
Hejsa jeg skal til at løse den her lille opg som jeg gerne vil have lidt hjælp til
Der skal skal bestemmes koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne
d: 2x+y=5
s= 4x-3y=1
Vi skal selvf isolerer y, altså
y=-2x+5
y=(4x-1)/3
det er rigtig stilt op ikke?
Jamne så sættes de lig med hinanden
2x+5=(4x+1)/3
15=4x-1+2x
16=6x
2 2/3 =x
Kan det passe?
y punktet findes ved at sætte dne ind i en af funktionerne
y=(4*2 2/3)/3???
Der skal skal bestemmes koordinatsættet til skæringspunktet mellem linjerne
d: 2x+y=5
s= 4x-3y=1
Vi skal selvf isolerer y, altså
y=-2x+5
y=(4x-1)/3
det er rigtig stilt op ikke?
Jamne så sættes de lig med hinanden
2x+5=(4x+1)/3
15=4x-1+2x
16=6x
2 2/3 =x
Kan det passe?
y punktet findes ved at sætte dne ind i en af funktionerne
y=(4*2 2/3)/3???
Svar #1
09. januar 2006 af Katen (Slettet)
hm får x til 8/5 vha. Derive
Prøv at rode lidt mere med det, nu burde du have en rigtig værdi at gå frem efter.
Kath
Prøv at rode lidt mere med det, nu burde du have en rigtig værdi at gå frem efter.
Kath
Svar #2
09. januar 2006 af jammal (Slettet)
Jeg får også x = 1,6
Jeg tror at din fejl er der, når du isolerer -3y =1-4x ---> y= (4x-1)/-3
dvs at du glemte minus-tegn ved 3
Desuden skal du først dividere 4x med -3 og bagefter -1 med -3
så skulle du får denne ligning :
y = 1,33x-0,33
Jeg tror at din fejl er der, når du isolerer -3y =1-4x ---> y= (4x-1)/-3
dvs at du glemte minus-tegn ved 3
Desuden skal du først dividere 4x med -3 og bagefter -1 med -3
så skulle du får denne ligning :
y = 1,33x-0,33
Svar #3
09. januar 2006 af sigmund (Slettet)
#0:
Du sætter 2x+5=(4x+1)/3, men der skal stå -2x+5=(4x-1)/3.
Du sætter 2x+5=(4x+1)/3, men der skal stå -2x+5=(4x-1)/3.
Skriv et svar til: Mat- haster
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
