Matematik

Hjælp til b-niveau 5.039

09. januar 2006 af Karinahorsholt (Slettet)
Ja, så er der masser af guf til kloge hoveder!
Opg. 5.039
En glasmonstre skal anbringes på et bord i et hjørne af et rum, således at bordet udgør bunden og væggene udgør to af siderne i montren. Toppen og de to resterende sider udskæres af en rektangulær glasplade der er 3 m lang og 2 m bred. Dette foregår ved at man skærer langs de stiplede linjer og fjerner kvardratet med siden x.

a) Bestem montrens volumen V, målt i m^3, som funktion af x målt i m?

b)Hvor lang er siden i det kvardrat der skal bortskæres, når montrens rumfang skal være så stort som muligt?

Her er jeg helt lost.

Desuden er min sorte klap gået ned her:
Jeg har en parabel : x^2-8x+11 og en ret linje: -1/2x.
Jeg skal finde den tangent til parablen som er parallel med linjen. Ved godt at de skal have samme hældningskoeficient, men hvad med b?

Mangler seriøst hjælp her!

Brugbart svar (0)

Svar #1
09. januar 2006 af sigmund (Slettet)

Mht. til det sidste: Du skal vel finde tangenten i et punkt, dette punkt bruges til at bestemme b.

Der bliver talt om stiplede linjer. Følger der en figur med opgaven? Prøv at uploade den på peecee.dk (hvis du har en skanner vel at mærke).

Brugbart svar (0)

Svar #2
10. januar 2006 af Doven stræber (Slettet)

Andgående den sidste:

Du differenterer x^2-8x+11:

f'(x)=2x+8

Så sætter du f'(x) til -1/2 og løser ligningen:

-1/2=2x+8

x=-4.25

Du løser så den oprindelige 2. grads ligning hvor du sætter x til at være lig -4.25:

y=(-4.25)^2-8*-4.25+11

Du kender nu punktet hvor den rette linie tangerer med parabelen og kan så beregne forskriften.

Brugbart svar (0)

Svar #3
10. januar 2006 af Doven stræber (Slettet)

hmm...
Jeg har en fortegnsfejl i den sidste ligning...

Brugbart svar (0)

Svar #4
10. januar 2006 af Doven stræber (Slettet)

Nej undskyld.
Det er rigtigt nok.

Brugbart svar (0)

Svar #5
25. februar 2006 af sundancekid (Slettet)

Øv sidder også og mangler hjælp til den øverste..

Du har vel ikk gemt svarene? :D

Skriv et svar til: Hjælp til b-niveau 5.039

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.