Fysik
Varmetab
11. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hvis man har en graf der viser den tilførte effekt (i et varmelegeme) som funktion af massetab/sec (af det (kogende) vand varmelegemet er placeret i), vil grafens skæringspunkt med y-aksen da ikke angive den effekt hvormed der tabes varme til omgivelserne??
Svar #1
19. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Vi analyserer problemet matematisk!
dm=ændring i masse (kg)
t=tiden i sek.
W= effekt (joule pr. sekund)
E=energi
Funktionen er som følger:
dm/t = E/t
Hvis vi sætter dm/t = 0 (y=0), så
0 = E/t =W0
W0 = Start effekten (vores start parameter der eksister i forevejen). Dvs. den energi pr. tid der er til tiden 0, må være den energi der går tabt til omgivelserne.
dm=ændring i masse (kg)
t=tiden i sek.
W= effekt (joule pr. sekund)
E=energi
Funktionen er som følger:
dm/t = E/t
Hvis vi sætter dm/t = 0 (y=0), så
0 = E/t =W0
W0 = Start effekten (vores start parameter der eksister i forevejen). Dvs. den energi pr. tid der er til tiden 0, må være den energi der går tabt til omgivelserne.
Skriv et svar til: Varmetab
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
