Matematik
Cirklens Ligning
19. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Er der nogen der kan hjælpe mig med den det skulle være en cirkel
x^2+y^2+4y=-1
Håber i kan hjælpe
Analytisk geometri stinker!!!!!!
x^2+y^2+4y=-1
Håber i kan hjælpe
Analytisk geometri stinker!!!!!!
Svar #1
19. november 2003 af Jean
Tja du skal jo have omskrevet det til noget på formen (x-a)^2+(y-b)^2 = r^2.
Hint: omskriv y^2 + 4y
Hint: omskriv y^2 + 4y
Svar #3
19. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
nah...
(x+0)^2 + (y+2)^2 =(kvad.rod.af.3)^2
... -1+4 er 3... radius er kvadratrod af 3...
pointen i at finde cirkelligninger er at bruge kvadratkomplitering...
(x+0)^2 + (y+2)^2 =(kvad.rod.af.3)^2
... -1+4 er 3... radius er kvadratrod af 3...
pointen i at finde cirkelligninger er at bruge kvadratkomplitering...
Svar #4
19. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
kvadratkomplitering er det at finde et a^2 b^2 og et 2ab led og lave det om til (a +/- b)^2 ...
hvis ikke leddene er der må man selv lave dem... i det her tilfælde mangler der f.eks et led der hedder 2^2 men det er jo helt fint at lægge det til hvis man samtidig trækker det fra lige ved siden af... eller man kan sige at det er ok at lægge 2^2 til på venstre side hvis man samtidig også lægger 4 til på højre side...
hvis ikke leddene er der må man selv lave dem... i det her tilfælde mangler der f.eks et led der hedder 2^2 men det er jo helt fint at lægge det til hvis man samtidig trækker det fra lige ved siden af... eller man kan sige at det er ok at lægge 2^2 til på venstre side hvis man samtidig også lægger 4 til på højre side...
Skriv et svar til: Cirklens Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
