Matematik
Difinition
14. september 2002 af
SP anonym (Slettet)
Hejsa
Er der en der kan forklare mig så jeg kan forstå det, hvordan man regner sådan et stykke:
(x+2y)²- 4x(y+x)- x²
Stykket skal reduceres og jeg skal angiv evt. resultatet faktioriseret.
Er der en der kan forklare mig så jeg kan forstå det, hvordan man regner sådan et stykke:
(x+2y)²- 4x(y+x)- x²
Stykket skal reduceres og jeg skal angiv evt. resultatet faktioriseret.
Svar #1
14. september 2002 af SP anonym (Slettet)
Tjah, først har du kvadratet på en toleddet størrelse - det er kvadratet på første led plus kvadratet på andet led plus/minus det dobbelte produkt.
Altså:
(x+2y)^2=x^2+4y^2+4xy
Sidste parentes ganges ud og du får
-4x(y+x)=-4xy-4x^2
Altså har du samlet
x^2+4y^2+4xy-4xy-4x^2-x^2=
4y^2-4x^2=-4(x-y)(y+x),
hvor vi til slut ser, at venstresiden blot er "to tals sum gange de samme to tals differens".
vh,
Anders
Altså:
(x+2y)^2=x^2+4y^2+4xy
Sidste parentes ganges ud og du får
-4x(y+x)=-4xy-4x^2
Altså har du samlet
x^2+4y^2+4xy-4xy-4x^2-x^2=
4y^2-4x^2=-4(x-y)(y+x),
hvor vi til slut ser, at venstresiden blot er "to tals sum gange de samme to tals differens".
vh,
Anders
Skriv et svar til: Difinition
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
