Matematik
Krydsprodukt
23. november 2003 af
Dominik Hasek (Slettet)
Hej.
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
I det tredimensionale rum har en ret linje m parameterfremstillingen
(x,y,z) = (3+t,2+2t,1-2t)
Yderligere er et punkt givet ved
C = (4,4,2)
Jeg skal så bestemme en parameterfremstilling for den rette linje l, der går gennem C, skærer m og står vinkelret på m.
Min lærer siger at vi skal bruge et "passende" krydsprodukt til at bestemme en retningsvektor for l, men jeg ved ikke lige hvordan jeg finder det der "passende" krydsprodukt.
Jeg har lidt problemer med følgende opgave:
I det tredimensionale rum har en ret linje m parameterfremstillingen
(x,y,z) = (3+t,2+2t,1-2t)
Yderligere er et punkt givet ved
C = (4,4,2)
Jeg skal så bestemme en parameterfremstilling for den rette linje l, der går gennem C, skærer m og står vinkelret på m.
Min lærer siger at vi skal bruge et "passende" krydsprodukt til at bestemme en retningsvektor for l, men jeg ved ikke lige hvordan jeg finder det der "passende" krydsprodukt.
Svar #1
23. november 2003 af Jean
tjo du skal vel tage en vektor a og krydse den med retningsvektoren for m og sætte det lig med 0 (så er de vist ortogonale!) Altså du skal bestemme et a såleds det gælder (Der er nok uendelig mange løsninger, men du vælger bare en af dem).
Svar #2
23. november 2003 af Dominik Hasek (Slettet)
Jeg tror nok selv, at jeg har fundet ud af det.
Kan man egentlig ikke gøre det ved finde en normalvektor for den plan, der indeholder m (det skal man i første del af opgaven)? Denne normalvektor er selvfølgelig også normalvektor for m, og da l står vinkelret på m, så må normalvektoren til m vel være retningsvektor for l, ikke?
Kan man egentlig ikke gøre det ved finde en normalvektor for den plan, der indeholder m (det skal man i første del af opgaven)? Denne normalvektor er selvfølgelig også normalvektor for m, og da l står vinkelret på m, så må normalvektoren til m vel være retningsvektor for l, ikke?
Skriv et svar til: Krydsprodukt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
