Matematik

Hjælp til 1.g mat opg!

23. november 2003 af SP anonym (Slettet)
Har lidt vanskeligheder med følgende opgaver, ville sætte stor pris på hvis der var en der kunne forklare mig dem/løse dem, de står i mat 1, den grønne med pi uden på, opg. 408.

Ved godt jeg burde skrive dem ind, men det kan jeg sgu ikke, jeg kan ikke kopiere ind fra equation editor...


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. november 2003 af KemiKasper (Slettet)

øhhh - jeg tror du skal være heldig hvis der er en der har den bog og samtidig kan løse opgaven!!!

Kan du ik skrive den ind? Så lang kan den da heller ik være...

Svar #2
23. november 2003 af SP anonym (Slettet)

den er ikke særlig lang, kan bare ikke finde ud af at lave kvadratrodstegn i der hersens notepad, thats all. vil gerne høre hvorledes man gør??

Brugbart svar (0)

Svar #3
23. november 2003 af Slacz Maci (Slettet)

well, bare skriv kvardratrod(12) f.eks... så ved folk nok godt hvad du mener :)

-Slacz-

Brugbart svar (0)

Svar #4
23. november 2003 af Brian (Slettet)

Jeg har tilfældigvis bogen fra et bibliotek - så der var du heldig! Jeg skriver kvrod(x) for kvadratrod. Jeg vil ikke bruge potenser - for det ser ud til at I først skal til at lære om sammenhængen mellem potenser og rødder i nær fremtid.

Til alle jer andre, kan jeg forælle at 408 går ud på at reducere udtryk med kvadratrødder i... jeg gider heller ikek skrive ind, det MÅ være spørgerens opgave... men den første går ud på at reducere

( kvrod(x)+ kvrod(4x) + kvrod(9x) )/(kvrod(x))

Her kan/skal du bruge den regel, at

kvrod(a*x) = kvrod(a)*kvrod(x).

Så kan du skrive

( kvrod(x)+ kvrod(4)*kvrod(x) + kvrod(9)*kvrod(x) )/(kvrod(x)) =

( kvrod(x)+ 2*kvrod(x) + 3*kvrod(x) )/(kvrod(x)) = (træk kvrod(x) uden for i tælleren)

kvrod(x)*( 1+2+3 )/(kvrod(x)) =

6.

Tjek selv efter på lommeregneren, at det altid giver 6 lige meget hvilke x du sætter ind.

Håber dette er tilstrækkeligt inspiration til de øvrige...




Svar #5
23. november 2003 af SP anonym (Slettet)

Thanks a lot Brian, det hjalp sgu på det.

Skriv et svar til: Hjælp til 1.g mat opg!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.