Matematik
Cirklens ligninger
24. november 2003 af
SP anonym (Slettet)
Jeg er kørt surt i denne opgave. Håber at I kan hjælpe
En cirkel C har ligningen x^2+y^2-4x+2y=2. Bestem en ligning for den cirkel, der er koncentrisk med C og som går gennem (6,4).
En cirkel C har ligningen x^2+y^2-4x+2y=2. Bestem en ligning for den cirkel, der er koncentrisk med C og som går gennem (6,4).
Svar #1
24. november 2003 af IngenKenderDagen (Slettet)
brug kvadratkomplitering til at omskrive til en ligning af typen
r^2= (x-a)^2+(y-b)^2.
Nu kender du cirklens centrum (a,b). Koncentrisk betyder "med samme centrum" så du har nu også a og b for den cirkel du skal finde. Radius for den cirkel du skal finde vil være afstanden imellem (a,b) og (6,4)
r^2= (x-a)^2+(y-b)^2.
Nu kender du cirklens centrum (a,b). Koncentrisk betyder "med samme centrum" så du har nu også a og b for den cirkel du skal finde. Radius for den cirkel du skal finde vil være afstanden imellem (a,b) og (6,4)
Skriv et svar til: Cirklens ligninger
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
